Craiova: Pilotul prăbuşit cu motodeltaplanul nu mai are nevoie de sânge. Medicii l-au stabilizat şi l-au programat pentru operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 50 de persoane s-au adunat la Centrul de Transfuzii Sangvine Craiova şi au donat sânge, ca să-l salveze pe Ionel Cincă (46 de ani), pilotul care s-a prăbuşit cu aparatul de zbor în localitatea vâlceană Drăgăşani.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde este internat Ionel Cincă, spun că nu le mai trebuie sânge ca să-l trateze. Doctorii au anunţat că starea pacientului este stabilă şi că, dacă evoluţia va fi favorabilă, îl vor transfera la Secţia de Chirurgie, pentru a-l opera.

Citeşte AICI articolele care au determinat oltenii să îl sprijine pe pilot:

Se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-a prăbuşit cu aparatul de zbor

Apelul iniţiat de Adevărul are rezultate: pilotul prăbuşit cu aparatul de zbor este ţinut în viaţă cu sângele donat de olteni

Pilotul prăbuşit cu motodeltaplanul şi-a revenit. Donatorii de sânge i-au salvat viaţa

image

Internat la Reanimare

Ionel Cincă este spitalizat la acest moment la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Nr. 1, iar zilele trecute a fost deconectat de la aparate. Specialiştii spun că bolnavul are răni la nivelul picioarelor şi câteva leziuni interne, dar că vor face tot posibilul să-l scape de aceste probleme. Dacă în urmă cu câteva zile, doctorii au precizat că viaţa lui Ionel Cincă depinde de sângele primit, situaţia s-a rezolvat, din acest punct de vedere. Cadrele medicale susţin că momentan pacientul nu mai necesită transfuzii.

image

Apel cu rezultate

În această săptămână, colegii pilotului, împreună cu cititorii Adevărul de Seară, s-au mobilizat şi s-au adunat la Centrul de Transfuzii Sangvine, pentru a le fi recoltat sânge şi a-i da lui Ionel a doua şansă la viaţă. Numărul donatorilor a ajuns la 50. Prietenii craioveanului spun că sunt recunoscători tuturor celor care au întins o mână de ajutor. "Fără aceşti oameni cu suflet, nu ştiu ce am fi făcut. Au dat dovadă de solidaritate şi au demonstrat că, în ciuda greutăţilor de zi cu zi, nu uită de cei aflaţi în suferinţă. Le mulţumim şi în numele lui Ionel care se află în viaţă datorită acestor persoane", a spus comandor aviator Mitică Mirea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, filiala Dolj.

image

Tragedie cu două victime

Duminică, în jurul orei 16.00, un motodeltaplan în care se aflau două persoane s-a prăbuşit în Drăgăşani-Vâlcea, la scurt timp după decolare. Pilotul, Ionel Cincă (46 ani), din Craiova, şi cea de-a doua persoană aflată în avionul de mici dimensiuni, Viorel Oanţă (43 ani), din Drăgăşani, au fost răniţi grav, prezentând politraumatisme. Motodeltaplanul executa un zbor demonstrativ. Martorii cred că motorul aparatului s-a oprit în zbor.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite