Craiova: Pilotul prăbuşit cu motodeltaplanul şi-a revenit. Donatorii de sânge i-au salvat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Cincă (46 de ani), din Craiova, care la începutul săptămânii s-a prăbuşit cu aparatul de zbor în localitatea vâlceană Drăgăşani, a ieşit din starea de inconştienţă.

Doctorii spun că victima tragediei aviatice are şanse de supravieţuire şi că rănile nu-i pun în pericol viaţa. Specialiştii susţin că sângele donat de olteni l-au salvat, dar că încă mai este nevoie de sânge, pentru recuperare. Colegii pilotului spun că până la acest moment au adunat peste 30 de donatori. „În fiecare dimineaţă ne întâlnim în faţa Centrului de Transfuzii Sangvine, ca să ne fie recoltat sânge. Ionel este mai bine, însă în continuare medicilor le trebuie sânge, ca să îl trateze.  Rugăm oamenii cu suflet să vina la Centru şi să întindă o mână de ajutor, să îi dea lui Ionel a doua şansă la viaţă”, a spus comandor aviator Mitică Mirea (foto dreapta jos). Apropiaţii spun că pilotul nu poate vorbi, însă comunică prin scris.

image

Premiat la concursuri

Ionel Cincă, de 46 de ani (foto dreapta jos), lucrează ca inginer la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova.

image

Apropiaţii spun că practică pilotajul din pasiune de la vârsta de 18 ani. Între timp, s-a specializat în planorism şi pilotarea motodeltaplanului.Şi-a cumpărat un aparat de zbor, iar în urmă cu patru ani s-a înscris în Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (A.R.P.I.A.), filiala Dolj.

image

A urmat cursuri de instructaj în pilotaj,  s-a instruit în paraşutism şi a primit gradul de sublocotenent în rezervă de paraşutişti.

image

A participat la numeroase concursuri de pilotaj, iar în urmă cu două săptămâni a obţinut locul II la o competiţie de profil din Timişoara. „Zborul său a fost o priemieră, în sensul că a plecat cu motodeltaplanul din Craiova până în Banat, a trecut peste munţi, ceea ce este destul de riscant. Când a ajuns pe pista de aterizare, toată lumea l-a aplaudat. Ionel este un profesionist”, a povestit Claudiu Diaconu (foto jos).

image

Accident cu două victime


Duminică, în jurul orei 16.00, un motodeltaplan în care se aflau două persoane s-a prăbuşit în Drăgăşani-Vâlcea, la scurt timp după decolare. Pilotul, Ionel Cincă (46 ani), din Craiova, şi cea de-a doua persoană aflată în avionul de mici dimensiuni, Viorel Oanţă (43 ani), din Drăgăşani, au fost răniţi grav, prezentând politraumatisme. Motodeltaplanul executa un zbor demonstrativ. Martorii cred că motorul aparatului s-a oprit în zbor.


Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum decurge ancheta în acest caz.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite