Craiova: Piaţa slujbelor online pentru olteni, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şanse mai mari de angajare au doar cei cu experienţă în vânzări, IT, finanţe-asigurări sau ca ingineri. Piaţa online a ofertelor de locuri de muncă disponibile pentru locuitorii celor cinci judeţe ale Olteniei a scăzut cu 15 până la 40 de procente în prima lună a anului.

2011 a început prost pentru persoanele care vor să-şi găsească de lucru în această perioadă. Potrivit statisticilor realizate de balaur.ro, pagină web care centralizează locurile de muncă disponibile pe 27 de site-uri importante de recrutare din România, în ianuarie, doljenii pot aplica online pentru 232 de slujbe, faţă de 353 în decembrie 2010, ceea ce înseamnă o scădere cu 34 la sută a ofertei. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în Vâlcea, unde mai sunt disponibile doar 100 de joburi, în timp ce în Olt piaţa a scăzut cu 40 de procente, la doar 81 de slujbe, iar în Gorj - la 87 de locuri de muncă. O situaţie dramatică se înregistrează în Mehedinţi, unul dintre judeţele fruntaşe la nivel naţional în ceea ce priveşte rata şomajului, unde oferta online este de numai 65 de posturi.

Nu toate slujbele de pe net sunt atractive

Specialiştii site-ului balaur.ro atrag însă atenţia că nu toate slujbele oferite sunt în localitatea de domiciliu a aplicantului. Spre exemplu, o firmă din Cluj poate căuta specialişti IT din Craiova şi, evident, va cere persoanei care aplică să se mute. În plus, printre slujbele oferite pe site-urile de recrutare se numără şi cele din sistemul MLM, la companii precum Avon, Oriflame sau Amway, care nu sunt atât de atractive pentru o persoană care caută un post stabil şi un salariu fix.

Cele mai bine cotate domenii în care se fac angajări în Oltenia sunt vânzările, IT, finanţe-asigurări şi ingineria, potrivit statisticilor.În Dolj, 80 de posturi ofertate online sunt în vânzări şi comerţ, în timp ce în IT şi telecomunicaţii se caută 38 de persoane. Spre deosebire de slujbele puse la dispoziţie prin agenţiile de ocupare a forţei de muncă, destinate în general muncitorilor calificaţi sau necalificaţi şi cel mult persoanelor cu studii medii, în mediul online veţi găsi posturi pentru specialişti, absolvenţi de facultate care se pot lăuda cu cel puţin un an de experienţă în domeniu.

Citeşte luni în „Adevărul de Seară“care este cea mai bine slujbă plătită

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite