Craiova: Piaţa muncii în Oltenia, cercetată pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 60 de doljeni au fost încadraţi în muncă prin centrul de la Craiova
Peste 60 de doljeni au fost încadraţi în muncă prin centrul de la Craiova

Studiul a fost realizat de Institutul Social Oltenia şi Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Craiova, în cadrul proiectului „Munca pe primul loc“, cofinanţat prin Fondul Social European şi implementat de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova. 

Conform studiului, şomajul în Regiunea Sud-Vest Oltenia este urmarea disfuncţionalităţilor din domeniul economic. Prezentat la începutul lunii la Zimnicea, studiul  a fost propus de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) drept material de studiu pentru toate agenţiile din ţară.

 „Am găsit o lucrare foarte interesantă. Când ne pregătim cu bugetul pentru anul următor cred că trebuie să ţinem cont şi de datele prezentate în acest material, foarte bine documentate“, a declarat Silviu Bian.

Proiectul prin intermediul căruia a fost realizat studiul, „Munca pe primul loc“, urmăreşte şi deschiderea mai multor centre pentru reintegrarea şomerilor, similare celui de la Craiova, situat pe Bulevardul Dacia, la numărul 83. „Următorul centru vrem să îl deschidem la Alexandria. Consilierii din aceste centre îi ghidează pe oamenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, sună angajatorii, le fac o recomandare specială“, a precizat Ştefania Alina Andreescu, managerul proiectului.

În plus, compania olandeză Tinguely International BV, partenera Asociaţiei Şanse Egale pentru Fiecare Craiova şi a Institutului Social Oltenia în acest proiect, se implică prin experţii săi în abordarea problemelor de care se lovesc pesoanele care îşi caută un loc de muncă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite