Craiova: Peste 320.000 de craioveni vor stinge lumina pentru o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiova şi România se alătură pentru a doua oară campaniei globale Earth Hour (Ora Pământului), până acum cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile.

Pe 27 martie, de la 20.30, Primăria Craiova şi WWF România, alături de partenerii şi susţinătorii organizaţiei va da tonul stingerii luminilor din clădiri proeminente şi instituţii locale. Astfel, craiovenii se alătură milioanelor de oameni de pe toate continentele care vor stinge lumina pentru o oră, pentru a arăta lumii ce se poate face pentru a rezolva problema încălzirii globale. Earth Hour 2010 va fi cea mai mare manifestare globală şi totodată un vot pentru Planetă.


În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. Construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square au rămas în întuneric. Celebrităţi din lumea filmului, a muzicii şi a artei s-au alăturat iniţiativei WWF.


În 2009, aproape un miliard de oameni din 4100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.
Instituţia Primarului municipiului Craiova invită toţi craiovenii să stingă lumina pe data de 27 martie, într-un gest ecologic devenit deja o tradiţie.

Marşul organizat la Craiova simultan cu cu cele peste 4000 de oraşe din 92 de ţări ale lumii care participă la proiectul mondial „Earth Hour 2010”, se va desfăşura pe traseul Universitate - Piaţa Teatrului Naţional „Marin Sorescu” – Primărie - Piaţa „Mihai Viteazul”. Pe traseul marşului, începând cu ora 20.30, timp de o oră iluminatul stradal va fi stins.

Instituţia Primarului municipiului Craiova consideră că sâmbătă, 27 martie 2010 este momentul potrivit pentru ca, indiferent de domeniul de activitate, companiile şi organizaţiile din Craiova sa facă o mică dovadă de responsabilitate socială şi să stingă lumina în instituţiile proprii.

Organizatori ai evenimentului în municipiul Craiova alături de Instituţia Primarului, sunt Universitatea din Craiova - Facultatea de Fizică, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

WWF transmite în acest an mesajul campaniei prin intermediul a doi ambasadori Earth Hour : ambasadorul britanic la Bucureşti, Robin Barnett şi Zoli Toth, membru al trupei Sistem.

“Earth Hour este un moment de afirmare a responsabilităţii fiecăruia dintre noi, pentru felul în care alegem să trăim. Pentru impactul pe care stilul nostru de viaţă, de la marile aglomerări urbane la micile gesturi cotidiene îl are asupra naturii şi asupra vieţii pe planetă. Stă în puterea noastră să dăm un semnal că am devenit mai constienţi de asta şi în România şi că suntem pregătiţi să ne implicăm. Schimbările climatice şi degradarea mediului nu afectează doar speciile sălbatice de pe continente îndepărtate, ele afectează calitatea vieţii noastre de fiecare zi”, spune Luminiţa Tănasie, director WWF România.

“Schimbările climatice sunt deja vizibile. Chiar zilele acestea am fost martorii unor variaţii bruşte de temperatură, iar inundaţii masive şi secete prelungite au afectat constant România în ultimii ani. Dar există soluţii pentru protejarea mediului şi fiecare dintre noi îşi poate aduce contribuţia în acest sens”, declară ambasadorul Robin Barnett.

“Ecologia nu e fizică cuantică, este ceva pe înţelesul tuturor. Ecologia nu cere sacrificii, înseamnă doar minim bun simţ. Fiecare este ecologist la el acasă : păstrează curăţenia, duce gunoiul în locuri special amenajate, nu face risipă de apă, gaze şi curent electric”, spune Zoli Toth.

În România, 22 de oraşe au răspuns pozitiv, până acum, ele urmând să stingă luminile clădirilor emblematice, ale monumentelor şi ale sediilor instituţiilor locale. Acestea sunt : Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Buftea, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Mizil, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Timişoara şi Bucureşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite