Percheziţii ample ale poliţiştilor de la Crimă Organizată şi procurorilor de la DIICOT. În anchetă colaborează şi ofiţeri de la FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de poliţişti din Craiova au organizat o amplă acţiune de descindere de la ora 5.00. Oamenii legii au prins 25 de doljeni care s-au ocupat cu fraude informatice.

Ora 17.00: Procurorii spun că au fost emise ordonanţe de reţinere pentru şapte tineri ridicaţi de poliţişti.

“12 dintre persoanele ridicate sunt în curs de audiere, care se vor desfăşura şi zilele următoare. În cazul altor persoane aduse la sediul nostru s-a decis să fie cercetate în libertate. Toţi cei reţinuţi au peste 18 ani şi sunt din Craiova, nu este niciun minor”, a declarat Adrian Glugă, procuror-şef DIICOT - Şerviciul Teritorial Craiova.

Ora 13.00: Persoanele reţinute sunt aduse la sediul DIICOT din Craiova, pentru audieri. Până la această oră, au fost audiaţi şase doljeni.

image

Percheziţiile au fost făcute de zeci de poliţişti de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT).

image

În anchetă colaborează şi ofiţeri de la FBI.

image

Oamenii legii din Dolj au vizat 32 de persoane care s-au ocupat cu fraude informatice în ţară şi străinătate şi i-au identificat pe 25 dintre aceştia. Aceştia sunt suspectaţi pentru că ar fi organizat licitaţii false peste hotare, printre care şi în Statele Unite ale Americii.

image

„În mod concret, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că în  perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate, autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, au indus şi menţinut  în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic www.eBay.com şi www.craigslist.org, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului“, a declarat Adrian Glugă, procuror-şef la DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova.

image

Vom reveni cu amănunte!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite