Craiova: Penitenciarul pentru Minori şi Tineri a acordat prima bursă socială unui deţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova a finalizat vineri campania „Un mărţişor de suflet“. Cu acest prilej, s-a acordat prima bursă socială pentru studii unui tânăr deţinut.

Craiova: Deţinuţii de la PMT au strâns 4.000 de lei pentru victimele din Haiti

Cu ocazia festivităţii de închidere a campaniei de strângere de fonduri „Un mărţişor de suflet”, a fost acordată prima bursă socială pentru continuarea studiilor după punerea în libertate a unui tânăr privat de libertate aflat în prezent în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova.

În prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, fundaţiei „Cuvântul care zideşte” şi a numeroşi elevi şi cadre didactice de la unităţile de învăţământ din judeţul Dolj, directorul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova i-a înmânat tânărului Marius Terheci, deţinut în PMT Craiova, o bursă socială lunară în valoare de 200 de lei pentru continuarea studiilor după punerea acestuia în libertate.

Banii acordaţi cu acest scop sunt rodul unui proiect de parteneriat între fundaţia „Cuvântul care zideşte” şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova.

„Fondurile din care se acordă bursele provin din valorificarea unor obiecte confectionate de tineri în cadrul  atelierelor ocupaţionale din penitenciar, cu sprijinul fundaţiei, cât şi prin donaţii şi sponsorizări din partea unor societăţi comerciale sensibilizate de problemele tinerilor aflaţi în dificultate, în scopul facilitării reintegrării sociale a tinerilor care au suferit condamnări privative de libertate”, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt PMT.

Potrivit reprezentanţilor PMT Craiova, demersul realizat azi încearcă să dea finalitate procesului de educaţie început în perioada de detenţie care, pentru a fi eficient, trebuie continuat şi după punerea în libertate a minorilor şi tinerilor custodiaţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite