Craiova: Paula Seling cântă pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Seling va urca pe scenă alături de copiii din Corul Anghelos
Paula Seling va urca pe scenă alături de copiii din Corul Anghelos

Concertul caritabil de colinde este al cincelea de acest gen organizat de solistă împreună cu Asociaţia Vasiliada, pe o scenă craioveană.

Paula Seling va veni în Bănie de la Baia Mare şi va pleca spre Bucureşti imediat după concertul „ColinDAR“, ce va avea loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”. Alături de interpretă, pe scenă vor urca şi copiii cu deficienţe de auz din Corul Anghelos, care, prin limbaj mimico-gestual, se vor armoniza cu melodiile cântate de Paula Seling. Fac acest lucru de acum cinci ani, când solista a venit la Craiova ca să înregistreze cu ei câteva piese. Impresionată de ce ştiu să facă, a decis să le rămână aproape şi să încerce să le fie de folos. „Paula este o persoană extrem de sensibilă şi s-a ataşat imediat de tinerii de la Anghelos, fiind fascinată de modul în care ei reuşesc să transpună prin gesturi emoţia transmisă printr-un cântec“, povesteşte Anca Ştefan, asistent social în cadrul Asociaţiei Vasiliada.

Angelica Stoican i se alătură pe scena Naţionalului


Demersul Asociaţiei Vasiliada a convins-o şi pe interpreta de muzică populară Angelica Stoican să fie parte din concertul de diseară. La fel s-a întâmplat cu Grupul de colindători „Izverna“ şi Corul Catedralei Mitropolitane. Actriţa Nataşa Raab va prezenta evenimentul organizat alături de Casa de Cultură Traian Demetrescu. Bilete se pot procura până la ora începerii concertului de la Agenţia Filarmonicii Oltenia şi de la sediul Asociaţiei Vasiliada. Costul unuia este 20 de lei. Fondurile vor fi investite în sala de joacă de la Şcoala Specială Sfântul Vasile, unde elevii cu dizabilităţi, împreună cu un instructor, desenează, pictează şi citesc. Vasiliada speră ca fiecare spectator în parte să înţeleagă „ColinDAR“ ca pe o certitudine a faptului că tinerii cu deficienţe de auz sunt persoane capabile să se adapteze social. „Sunt oameni normali, în ciuda handicapului pe care îl au. Pot lucra oriunde, important este să fie trataţi firesc“, mai spune Anca Ştefan.
    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite