Craiova: Patru funcţionari din cadrul Fiscului judecaţi în dosarul returnărilor ilegale de TVA au fost suspendaţi din funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj a decis să suspende patru dintre funcţionarii publici judecaţi în dosarul returnărilor ilegale de TVA, după ce la sediul instituţiei au ajuns hotărâri definitive şi irevocabile prin care deciziile de suspendare a suspendării din funcţii, obţinute de aceştia în instanţă, au încetat.

Potrivit directorului Eugen Călinoiu, funcţionarii nu mai lucrează în cadrul DGFP Dolj de aproximativ două săptămâni şi activitatea Direcţiei ar putea fi în continuare îngreunată dacă vor veni şi alte astfel de decizii. „Au venit hotărâri definitive şi irevocabile prin care suspendarea suspendării lor din funcţie a încetat. Este foarte greu pentru noi, pentru că mulţi au fost l Inspecţie Fiscală”,a declarat, pentru „Adevărul”, Eugen Călinoiu.

În prezent, în cadrul DGFP Dolj mai lucrează 23 de funcţionari din cei 36 trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie în iulie 2008. Aceştia au fost acuzaţi de procurori că, în perioada 2001-2004, au avizat, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, respectiv au întocmit sau semnat procesele-verbale prin care s-a propus rambursarea ilegală a TVA, în urma controalelor efectuate la un număr de 42 de societăţi comerciale din judeţul Dolj. Societăţile comerciale respective erau controlate de Genică Boerică, Ion Fotescu sau Samir Sprânceană.

Prejudiciul total este de procurori în acest caz se ridică la peste 30 milioane de euro.


Află ce sumă a recuperat DGFP Dolj de la societăţile care au primit TVA ilegal şi care mai este stadiul dosarelor în care sunt cercetaţi funcţionarii, în zilele următoare, pe craiova.adevarul.ro!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite