Craiova: Parcul Tehnologic IT, blocat în instanţă. Antreprenorii se ceartă pe bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul S200 a fost abandonat la sfârşitul anului trecut. Foto:Laurenţiu Nica
Şantierul S200 a fost abandonat la sfârşitul anului trecut. Foto:Laurenţiu Nica

Subcontractantul lucrării, firma craioveană Polystart, a dat în judecată Argecom, antreprenorul general al lucrării, pentru recuperarea unei sume de peste 4 milioane de lei. Conducerea Universităţii spune că reabilitarea blocului S200 ar putea continua cu bani din bugetul propriu.

Şantierul mastodontului de beton din centrul Băniei a fost lăsat de izbelişte de constructori, care au găsit pricină de ceartă în instanţă. După trei ani, timp în care muncitorii au lucrat în ritm susţinut pentru finalizarea lucrării, muncitorii au lăsat lucrul baltă. Firma subcontractantă a lucrărilor, Polystart din Craiova a chemat în judecată antreprenorul general al lucrării, societatea piteşteană Argecom, susţinând că firma nu i-a plătit încă din luna iulie a anului trecut lucrările efectuate. „Avem în prezent două litigii cu firma Argecom pentru că această societate şi-a făcut un obicei din a nu plăti subcontractanţii. Este vorba de un proces pentru suma de două milioane de lei pe care Argecom trebuia să ne-o plătească pentru lucrări efectuate, bani pe care societatea lor deja i-a încasat de la Universitate”,a declarat pentru „Adevărul” Mihai Radu, director general în cadrul firmei Polystart. Reprezentantul societăţii craiovene susţine că, deşi nu şi-a primit banii, a continuat să execute lucrările până la sfârşitul anului. „Am fost de bună-credinţă, am zis să nu fie probleme, dar nici lucrările pe care le-am efectuat ulterior nu ne-au fost plătite. Argecom susţine că nu recunoaşte execuţia lor, deşi este vorba şi aici de lucrări de 2,2 milioane de lei, aşa că am deschis şi în acest caz un proces”, a mai spus Radu.

Află astăzi, din "Adevărul" de Oltenia, când estimează conducerea Universităţii că vor fi reluate lucrările, ce spune Argecom şi de câţi bani mai este nevoie pentru finalizarea investiţiei la blocul S200!


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite