Bolnavii care reclamă doctorii, puşi la plată. Află cât te costă să îţi cauţi dreptatea la autorităţile din Sănătate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenii care depun sesizări la Direcţia de Sănătate Publică împotriva doctorilor trebuie să plătească un expert care să cerceteze cazurile.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au precizat că anchetele în Sănătate îi pun la plată pe cei care îi reclamă pe doctori. "La noi funcţionează o comisie de malpraxis care judecă pe baza unei expertize făcute de un expert. Această comisie este compusă din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor şi ai Casei de Asigurări de Sănătate. Pentru că din ea nu face parte şi acest expert, trebuie plătit unul care să demareze ancheta", a declarat doctorul Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Acesta a explicat că toate aceste cheltuieli pot fi recuperate. "Dacă cel care reclamă are câştig de cauză, expertul recuperează mai apoi banii de la medicul reclamat şi îi înapoiază persoanei care a suportat cheltuielile. Aşa este procedura", a completat doctorul Popescu.

Plata pentru un expert poate ajunge la 6.000 de lei.

Cristina Ţucă (32 de ani), sora unui tânăr care a decedat în spital, a depus sesizare la DSP Dolj, reclamând mai multe cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Tânăra îi acuză pe angajaţii spitalului de malpraxis şi neglijenţă în serviciu. Conducerea DSP i-a răspuns, tot printr -o scrisoare, că trebuie să achite între 2.000 - 4.000 de lei, dacă vrea anchetă făcută de specialişti.

Scrisoare cutremurătoare către Raed Arafat, trimisă de o mamă disperată din Dolj: "Băiatul meu a murit ca un câine în spital"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite