Craiova: Pacientă depistată cu virusul West Nile, externată în stare bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia are 59 de ani şi locuieşte în Bănie, în cartierul Brestei. Confirmarea contaminării a fost comunicată telefonic Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş de către Institutul Cantacuzino.  Analize s-au mai efectuate şi în alte trei cazuri, răspuns venind deocamdată pentru o femeie, de 41 de ani, din Craiova, care este negativ.

Pacienta de 59 de ani a fost externată ieri, după 10 zile de spitalizare din cauza unei meningoencefalite.

„Persoana a avut o evoluţie favorabilă, fără complicaţii, iar acum se află la domiciliu. Departamentul de Epidemiologie al DSP Dolj îi va prezentat rezultatul de la Institutul Cantacuzino“, a decalarat dr. Manuela Muşa, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase.

Un alt caz a mai fost confirmat anul trecut, în comuna doljeană Cetate.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj spun că au apelat la primărie pentru a fi intensificate acţiunile de dezinfecţie în special în zonele de risc, cum este Brestei, unde în locuieşte cazul confirmat cu West Nile. De asemenea, se colaborează cu Autoritatea Sanitar-Veterinară pentru a afla dacă virusul a apărut la animale, dar şi cu Centrul de Trasfuzie Sanguină Craiova, pentru a restricţiona recoltările de sânge de la persoanele care stau de asemenea în zone considerate de risc.

Suspiciunea de infectare cu virusul West Nile se păstrează în continuare la doi tineri, de 34 şi respectiv 37 de ani, care se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. Celor doi pacienţi le-a fost recoltat lichid cefalorahidian şi trimis apoi la Cantacuzino pentru analize. Medicii aşteaptă rezultatele.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite