Revelion în Spania cu pachete din România. Cum petrece o familie de olteni Anul Nou peste hotare cu sarmale, palincă şi cozonaci trimise cu autocarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie de olteni plecată la muncă în străinătate povesteşte cum se pregăteşte pentru Anul Nou cu bucate tradiţionale româneşti trimise de către părinţii din România.

Daniel Oprea (foto jos), de 27 de ani, s-a stabilit în Spania în urmă cu şapte ani, când s-a hotărât să-şi ia viaţa în mâini şi să se descurce pe cont propriu. Tânărul, din Balş-judeţul Olt, a petrecut toate sărbătorile de Revelion departe de familie, însă cu dorul de casă. Nu i-au lipsit însă niciodată bucatele tradiţionale, trimise de către mama sa, Floarea. "Mi-a trimis de fiecare dată cozonaci, sarmale, tot ce a putut, dar să fie făcut acasă. Nimic nu se compară cu mâncarea din România", mărturiseşte tânărul, care şi în acest an are parte de un An Nou special.      

Craiova: Daniel Oprea

Sora sa, Delia Şerban, de 25 de ani, a luat de curând drumul străinătăţii, ca să-i fie alături. "Am un nepoţel şi am venit în Spania cu soţul meu, ca să sărbătorim Revelionul în familie. O să punem pe masă mâncare românească. Avem tot ce ne trebuie pentru o sărbătoare. Suntem departe de casă, nu suntem de Anul Nou cu părinţii, însă ne e dor de ei şi îi iubim din tot sufletul", ne-a spus Delia (foto jos), care spune că mama s-a asigurat dintotdeauna să nu ducă lipsă de bucate tradiţionale, la trecerea dintre ani.

Delia Şerban, din Balş, va sărbători Revelionul în Spania, cu mâncare din România.

Şuncă afumată şi cozonac, pentru Revelion

Şi în această perioadă, Floarea Oprea a făcut un pachet pentru copii, pe care l-a trimis prin autocar. "Le-am pus de toate în pachet şi le-am trimis cu autocarul: sarmale, şuncă afumată, cozonac, palincă, miere, gem, să aibă şi pe viitor. Niciodată nu m-am lăsat de acest obicei. Este cea mai mare fericire să ştiu că şi copiii mei au pe masă mâncare de acasă. Aşa le mai trece şi lor dorul de casă iar eu simt că şi de Revelion îmi sunt aproape", ne-a mărturisit mama tinerilor plecaţi în Spania, care acum s-a apucat de pregătirile pentru Anul Nou pe care îl va petrece în Balş. "Şi noi vom avea un Revelion cu de toate, ca în fiecare an", a mărturisit femeia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite