Craiova: PREMIERĂ/Un palat situat pe strada Râului, la nr. 337, a fost pus sub sechestru de angajaţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imobilul aparţine familiei Căciulă, bine cotată între clanurile din zonă, dar care nu a mai plătit de ani buni impozitul.

Dacă îi întrebi cum o duc, ţiganii de pe Râului încep să se vaite de traiul lor de pe o zi pe alta şi te asigură că palatele le-au ridicat imediat după Revoluţie, atunci când aveau ceva bani. Comunitatea de rromi de la marginea Craiovei a fost zdruncinată zilele acestea de vestea că familia Căciulă ar putea rămâne fără casa de 430 de metri pătraţi, dacă nu va achita datoria de 25.000 de lei pe care o are către Direcţia de Taxe şi Impozite din Craiova. „Avem contribuabili care nu şi-au mai achitat datoriile şi de cinci ani. Noi percepem penalizări de 2 la sută pentru fiecare zi de întârziere. Putem să le punem poprire şi pe banii din cont“, a spus Sorin Marciu, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova.    

Ţiganii nu şi-au mai plătit taxele şi impozitele de cinci ani

image

„Suntem cartier sărac“  

Au palate cu zeci de turnuleţe, câte două, trei maşini în curte, toate cumpărate din afaceri cu fier vechi, după cum spun ei. Din păcate, majoritatea au uitat să treacă să îşi plătească creanţele către stat. „Nici nu ştiu cât am de plătit taxele şi impozitele. De unde să dau eu acum bani la stat, dacă nu am ? Trăiesc de pe o zi pe alta, iar casa asta mi-am făcut-o acum mulţi ani, imediat după Revoluţie. Noi suntem aici un cartier sărac, deşi oamenii cred despre noi că suntem avuţi“, a declarat Radu Toma, de 60 de ani.

Ţigani fac afaceri ilegale cu fier vechi

image

Pornind de la afişele „Vând sau cumpăr fier vechi“, oamenii legii au aflat rapid că rromii fac afaceri ilegale cu fier vechi. „De la începutul anului, pe strada Râului au avut loc cinci controale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 116.700 de lei. S-a stabilit că sunt familii care vând fier vechi fără a avea documente“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Ţiganii devin agresivi când sunt luaţi la întrebări despre datorii. „De ce nu ne întrebaţi şi de condiţiile de trai pe care ni le oferă autorităţile. Nimeni nu vrea să ne dea înapoi aurul pe care ni l-au confiscat, dar vor de la noi bani. Ne cer taxe şi impozite mari, dar nu ne oferă nimic. Pe an cred că am de achitat cred 1.200 lei. Foarte mult, dacă stăm să ne gândim la zonă“, a spus Cornel  Mihai.   

Romi din zonă susţin că trăiesc de pe o zi pe alta



Tipăresc euro falşi, înşală şi fură

image

Rromii de pe Râului sunt specialişti când vine vorba de ilegalităţi . La 4 februarie 2011, poliţiştii au arestat cinci persoane acuzate de înşelăciune, falsificare de monedă sau alte valori şi furt calificat, toate cu domiciliul în zonă. În urma percheziţiilor, au fost ridicate o unitate de calculator în care poliţiştii au dat peste matriţele bancnotelor falsificate, un scanner şi o imprimantă performantă, folosită la multiplicat lei şi euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite