Craiova: PORTRET/ Ana Cristina Paşaliu este premiată pentru performanţe în slujba legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra îşi doreşte să aibă performanţe cât mai multe în meseria de poliţist
Tânăra îşi doreşte să aibă performanţe cât mai multe în meseria de poliţist

Agent principal la Serviciul Investigaţii Criminale din Calafat, Ana Cristina Paşaliu a fost desemnată Poliţistul anului 2009.

Este unul dintre oamenii care vrea mereu să îi ajute pe cei de lângă ea şi tot timpul îşi face treaba ca la carte. Dacă o întrebi despre meseria ei, îţi dai seama că este făcută pentru aşa ceva. Este deschisă şi povesteşte cu zâmbetul pe buze toate etapele prin care a trecut. „M-am născut la Timişoara, dar la vârsta de 6 ani am revenit cu familia mea acasă, părinţii fiind din judeţul Dolj. Aici am câţiva veri care lucrează în cadrul armatei. De mică am fost fascinată de uniforma lor, iar de fiecare dată când mă întâlneam cu ei, îi măsuram din cap până în picioare. Aşa că m-am decis să dau examen la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din  Câmpina. Imediat după finalizarea cursurilor am fost detaşată la Cetate, iar din 2008, lucrez în Bechet. În momentul de faţă mă simt împlinită“, a spus tânăra.

„Iubesc viteza“

Ana Cristina Paşaliu are o mare pasiune tot din vremea copilăriei: îi plac maşinile tunate care pot ajunge în câteva secunde la viteza de 100 de kilometri la oră. „Iubesc viteza. M-am gândit să îmi cumpăr şi o motocicletă, dar momentan am renunţat la idee. Îmi place să îmi trăiesc viaţa aşa cum vreau şi fără regrete“, a povestit  cu zâmbetul pe buze Ana Cristina.

Poliţista a reuşit să prindă un bărbat care jefuise o sală de jocuri din Calafat. „L-am văzut că a luat-o la fugă şi m-am luat după el. Am reuşit să îl imobilizez. Nu ştiam că este autorul unui furt. Deşi sunt femeie, nu mi-a fost frică absolut deloc, trebuia să îmi fac meseria. În 2009 am fost desemantă poliţistul anului. M-am simţit minunat. Am simţit că munca mea de atâta timp a fost recompensată“, a precizat poliţista de la Investigaţii Criminale din Calafat.

Născută. 26 octombrie 1986, Timişoara

Studii

Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, Facultatea de Drept din Craiova

Hobby

Sportul

Întrebări

De ce ai ales meseria de poliţist?

Când suntem mici ne dorim ca atunci când creştem să fim medici sau profesori. Eu am visat să fiu om al legii şi am făcut tot posibilul pentru a deveni ceea ce mi-am dorit. Nu regret nimic şi sunt convinsă că am fost făcută pentru această meserie.

Te-ai gândit să pleci într-o misiune peste graniţă?

Cred că orice poliţist îşi doreşte asta. Mai am însă de aşteptat până să pot pleca într-o astfel de misiune, mai întâi trebuie să ajung ofiţer. Sunt convinsă însă că astfel de acţiuni te maturizează şi te fac să vezi altfel lucrurile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite