Craiova: PORTRET/Anton Romulus Săvoaie este vocea din spatele imaginilor TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anton Romulus Săvoaie este şi DJ în cluburile craiovene
Anton Romulus Săvoaie este şi DJ în cluburile craiovene

Tânărul a simţit din experienţele lui că glasul este o „armă“ a convingerii. El este vocea unui post de televiziune local.

Aţi auzit vreodată de Don LaFontaine? Sigur l-aţi auzit. Este vocea din majoritatea trailerelor filmelor hollywoodiene, adică vocea unei persoane al cărei chip nu apare pe ecran. În timp ce unii copii îşi doresc să ajungă doctori sau astronauţi, Romulus visa de mic să devină voice-over. Imita vocile personajelor de animaţie, iar mai apoi a personajelor politice şi artistice din România sau din lume: Adrian Năstase, Traian Băsescu, Ion Iliescu, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone. Şi-a descoperit talentul pe vremea când era şcolar şi petrecea mult timp în faţa micului ecran. „Îmi plăcea vocea puternică care străbătea imaginea şi mă întrebam tot timpul cine este cel care vorbeşte în trailere“, spune Anton Romulus Săvoaie. Aşa a aflat că vocea din spatele imaginilor, supranumită „vocea de milioane de dolari de la Hollywood“, îi aparţine celebrului Don LaFontaine. „Am fost foarte încântat să descopăr cine este. El nu a fost făcut cunoscut publicului decât în momentul în care a fost prezentat într-un promo. Din păcate acesta a decedat, dar Pablo Francisco îl readuce la viaţă prin show-urile lui de stand-up comedy“, spune Romulus.

Cu timpul a reuşit să omogenizeze specialitatea cu pasiunea sa, prin muzicalitatea cuvintelor în care crede atât de mult.În timp a reuşit să contopească specialitatea cu pasiunea sa, muzica, pe care o moşteneşte de la tatăl său: „Aş putea spune că în mare parte muzica m-a condus spre voice over“.

DJ în cluburi craiovene

Nu a făcut nicio pregătire specială în domeniu, invocă însă harul cu care a fost înzestrat şi multe, multe ore de probe în timp ce asculta emisiuni radiofonice şi, bineînţeles, lucrul cu microfonul, în timpul său liber fiind DJ în clubul Craiova Veche. „De ani buni fac zilnic probe şi petrec mult timp îmitând voci din preview sau pe cele de la radio-TV. E mai greu însă să ilustrezi la radio prin intermediul glasului, decât prin intermediul imaginilor“, spune tânărul.

Printr-o conjunctură a fost identificat de specialişti, iar acum vocea gravă şi pătrunzătoare a lui este voice over la postul de televiziune Oltenia 3 TV. „În spatele unei voci mature se ascunde un chip tânăr“, spune zâmbind Anton Romulus Săvoaie. Romulus se numără printre cei conştienţi de importanţa unei voci sănătoase, aşa că are grijă de glasul său, face exerciţii de dicţie şi vrea să fie „mereu în formă“.

Şi pentru că îi place mult ceea ce face, spune că şi-ar dori ca şi în România să se dezvolte o industrie a voice over-ului. „Singurul glas din România care-mi produce emoţie este cel al actorului Bebe Cotimanis. Din păcate, la noi se păşeşte timid în domeniu, dar încă este timp“, spune Romulus, căruia i-ar plăcea să lucreze într-un studio de dublaj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite