Ovidiu Călugăru este un fizioterapeut pasionat de blogging

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce îşi termină programul la spital, îşi petrece timpul pe internet. În 2008 a câştigat premiul pentru cel mai bun nou blog, cu www.blogatu.ro.

Ovidiu s-a născut într-o familie de medici. Cu mama neurochirug şi tatăl medic laborant, viitorul său nu avea cum să nu se lege de Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, pe care a absolvit-o în 2006. În cei patru ani de când a finalizat studiile superioare, ca şi medic rezident, Ovidiu a trecut de la medicină de familie la farmacologie, iar apoi la fizioterapie. „Ca medic de familie nu aveam unde să lucrez, iar la farmacologie nu am găsit post. În cele din urmă, am dat examen la fizioterapie şi acolo am rămas“, explică tânărul. În prezent, este medic rezident în anul IV şi lucrează la Spitalul nr. 2 din Craiova.


Pe net, din joacă la început


Aventura tânărului în universul online a început în 1998, atunci când s-a conectat pentru prima oară la internet. „Eram la facultate, în laborator, la ora de informatică. Nu mi-a plăcut. Pe atunci încă nu era Google, nu erau site-uri frumoase, nu era nimic“, îşi aminteşte Ovidiu. Farmecul internetului l-a prins cu adevărat din 2002, de când a putut accesa pagini web de la calculatorul de acasă. „În acea perioadă, veneau prieteni la mine, să stea pe mIRC, programul acela de socializare“, povesteşte craioveanul. În acelaşi an a intrat pe site-ul unei firme nemţeşti care produce telefoane mobile. Compania respectivă punea la bătaie cinci celulare pentru vizitatorii care câştigau un joc online. Ovidiu s-a clasat primul în topul jucătorilor. În anii următori, şi-a încercat norocul şi la concursurile de pe alte site-uri. „Cred că am câştigat peste zece telefoane, plus aparate foto şi mp3-playere, ca să nu mai spun de ceasuri, tricouri şi alte cadouri oferite“, spune tânărul.


Trafic record încă din primul an


În 2006, Ovidiu a luat hotărârea să îşi facă blog. „Pe vremea aceea, blogosfera nu era dezvoltată, fiind doar două - trei mii de blogeri în România. În ianuarie 2007 am dat drumul primului blog cu ştiri în engleză“ , îşi aminteşte el. În vara acelui an, Ovidiu reuşea performanţa să ajungă pe primul loc la categoria blog-uri pe site-ul trafic.ro, cu 29.000 de vizitatori. Secretul constă în faptul că a publicat pe blog rezultatele de la examenul de bacalaureat. „În patru zile am câştigat 500 de dolari graţie traficului mare. Câştigam din reclamele de pe Google. Atunci mi-am dat seama că pot face bani din blogging. Imediat după aceea am inaugurat actualul blog, www.blogatu.ro“, spune tânărul. De atunci, Ovidiu participă din două în două luni la conferinţe şi întâlniri are bloggerilor. Câştigă 150 de euro pe lună din reclame, iar traficul său zilnic este, în medie, de 1.500 de vizitatori unici.

Întrebări şi răspunsuri
Ce premii ai câştigat?

În 2008 am luat premiul pentru cel mai bun nou blog, în 2009 m-am clasat al patrulea la categoria bloguri, iar anul acesta nu am mai participat.
Prin ce se deosebeşte blogul tău de celelalte?
Prin faptul că este primul şi cred că singurul blog care transmite live emisiuni. Este vorba de emisiuni realizate de mine şi un prieten, la care am avut ca invitaţi inclusiv şefi de instituţii publice din Dolj.
Se pot câştiga bani din bloguri?
Da, dacă ai un blog actualizat la zi şi care să facă multe afişări. Cei mai buni bloggeri din România au chiar şi câte 30.000 de vizitatori unici pe zi.

Ce-i place
Ovidiu mărturiseşte că îi plac persoanele care îşi respectă cuvântul dat. „Contează ca banii să îi faci cinstit, muncind“, completează tânărul.
Ce nu-i place
Tânărul spune că nu suportă oamenii care mint. „Nici pe cei care se laudă cu ceea ce au nu îi sufăr“, mai spune Ovidiu.

Profil:

Născut: 28 septembrie 1979, Craiova
Studii: Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova
Pasiuni: blogging-ul, gadget-urile

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite