Craiova: Ospăţul cu bucate tradiţionale taie pofta de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demonstraţia au făcut-o seara trecută cei 30 de tineri din România, Bulgaria, Turcia şi Polonia implicaţi în proiectul Netscape, derulat de Casa de Cultură a Sindicatelor, prin Programul Tineret în Acţiune.

Au numit-o seară multiculturală şi s-au asigurat că nu este detaliu ce ţine de specificul ţării pe care o reprezintă, care să nu fie pus la punct. Polonezii au întins cu poftă untură pe pâine, au asezonat-o cu bucăţi mari de cârnaţi şi salam tradiţional, lângă care au aşezat şi castraveţi muraţi. Ca punct de pornire în degustare au folosit supa cu ou fiert.

image

Echipa României nu s-a lăsat mai prejos şi a adus pe masa ei vestita mamăligă, în jurul căreia tinerii au postat smântână şi mai multe feluri de brânză, printre care şi cea de Câmpulung, ascunsă în scoarţă de copac. Dacă reperezentanţii Poloniei au avut ca dulciuri jeleuri învelite în ciocolată, românii au ieşit în faţă cu gem de prune, cozonac şi fondante glazurate.

image


Dulci au vrut să fie şi turcii, care şi-au delectat partenerii din proiect cu minuni din ţara lor. De un real succes s-a bucurat şi mâncarea acestora, în special sămăluţele cu orez, învelite în foi de viţă-de-vie.

image

Bulgaria s-a afişat cu diverse tipuri de zacuscă, dar şi cu fursecuri şi bomboane de ciocolată. Ospăţul a fost stropit cu vinuri felurite şi vodka poloneză.

image

Pentru ca seara să fie deplină, tinerii au dansat pe ritmurile specifice locurilor din care vin.

„În cele din urmă, au făcut dovada faptului că asemenea întâmplări sunt făcute să fie trăite în lumea reală şi nu prin intermediul unui calculator“, spune Irina Gruia, coordonatorul proiectului Netscape, un proiect despre alternative la navigarea, ore în şir, pe internet. Totul s-a petrecut la Liceul Teoretic Henri Coandă.

În această seară, ei devin protagoniştii unei piese de teatru, pusă în scenă după o idee ce le aparţine în totalitate. Piesa se va juca de la ora 18.00, tot la Liceul Henri Coandă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite