Craiova: Oraşul ar putea avea un al doilea parc industrial, care să deservească furnizorii Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amplasamentul polului logistic ar urma să fie pe terenurile deţinute de Consiliul Judeţean în aproprierea Aeroportului din Craiova.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, a declarat azi că ar putea solicita înfiinţarea unui nou parc industrial în Bănie, după ce şansele de extindere a celui existent au devenit extrem de mici. "Există un teren de aproximativ 70 de hectare peste linia de cale ferată pe care l-am putea pune la dispoziţia furnizorilor Ford",a spus Prioteasa, care a precizat însă că pentru amenajarea parcului ar fi necesară şi reabilitarea infrastructurii de drumuri din zonă.

Consiliul Judeţean a obţinut în 2008, prin Hotărâre de Guvern o suprafaţă de 233 de hectare situate în zona aeroportului din Bănie. 70 dintre acestea vor fi utilizate însă în cadrul unui masterplan de extindere a aeroportului,alte 70 fiind vizate pentru crearea unui nou parc industrial. Autorităţile judeţene s-au văzut nevoite să recurgă la această soluţie după ce, ani la rând, extinderea parcului industrial a fost tergiversată de cererile de retrocedare existente pe cele 86 de hectare de teren de la Staţiunea de Cercetare Şimnic, suprafaţă care ar fi trebui să fie alipită Parcului.

Parcul Industrial Craiova, singurul de acest gen din oraş, mai are în prezent doar două hectare de teren neocupate. Autorităţile judeţene au precizat în caietul de sarcini pentru licitaţia suprafeţei că acesta poate fi ocupat doar de către o singură firmă, aşadar nu poate fi parcelat, iar aceasta trebuie să facă producţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite