Craiova: Opt tâlhari periculoşi, încătuşaţi în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii din judeţul Dolj au organizat un raid de capturare a infractorilor.

Oamenii legii au reuşit să captureze, în doar 24 de ore, infractori cercetaţi pentru tâlhărie, violare de domiciliu, distrugere, furt calificat şi fraude electronice. Acţiunea coordonată de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, intitulată „Riposta“, s-a desfăşurat ieri în Craiova şi în judeţul Dolj. Francisco Ninel, de 35 de ani, din Bănie, a fost primul infractor care a căzut în plasa poliţiştilor. Bărbatul este acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni electronice în Germania. Olteanul avea mandat european de arestare şi a fost prins în cartierul Craioviţa Nouă, chiar în timp ce cobora dintr-un autoturism. Bărbatul fost dus imediat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Pentru faptele comise va fi judecat în Germania, unde va fi extrădat în câteva zile.

Cinci percheziţii, trei arestări

Oamenii legii au percheziţionat mai multe locuinţe din comuna Fărcaş, judeţul Dolj, unde aveau informaţii că se ascund alţi trei infractori: Sorin Alimănitu (31 de ani), Gabriel Alimănitu (21 de ani) şi Marius Ilinca (22 de ani) . „Tinerii sunt acuzaţi de violare de domiciliu şi furt calificat. Judecătoria Craiova a emis mandate de arestare pentru 15 zile pe numele celor trei doljeni“, a spus Amelia Căprărin , purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Prinşi după câteva luni

Alţi doi doljeni care aveau mandate de arestare pentru distrugere şi infracţiuni economice au căzut în plasa poliţiştilor. Dumitru Oleangă (39 de ani), din Coţofenii din Dos, avea de executat o pedeapsă de un an pentru distrugere, iar Dan Popa (33 de ani), din Craiova, trebuia să fie închis timp de trei ani pentru clonare de carduri.

Ministrul de Interne Traian Igaş a declarat recent că, din păcate, infracţionalitatea în judeţul Dolj a crescut cu cinci procente, motiv pentru care a dat ordin ca, în câteva luni, situaţia să se rezolve, iar infractorii să ajungă acolo unde le este locul: în spatele gratiilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite