Craiova: Oltenii sunt lideri în clasamentul şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine spune că doar Banatul e fruntea se înşală. Oltenii sunt şi ei în top, însă nu în cel al investiţiilor, ci în cel al şomajului.

Potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, la sfârşitul lunii aprilie, Oltenia se situează pe primul loc în ţară la rata şomajului, 7,7 la sută din populaţia activă a regiunii neavând un loc de muncă. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Dolj, unde 27.862 de oameni nu au o slujbă, un procent de peste 75 la sută dintre şomerii din judeţ neavând niciun fel de indemnizaţie.  Cea mai mulţi dintre cei fără loc de muncă provin din mediul privat, semn că revigorarea economică anunţată nu se grăbeşte să poposească în acest judeţ. 9,36 la sută dintre locuitorii apţi de muncă ai Doljului sunt înregistraţi în evidenţele agenţiei ca persoane în căutarea unei slujbe, judeţul plasându-se pe locul doi ca rată a şomajului.

Vâlcea, sub media pe ţară

Pe locul secund în Oltenia se situează Mehedinţiul, unde 9,17 la sută din populaţie este în şomaj. La distanţă mare sunt Gorjul, Oltul şi Vâlcea, cu rate ale şomajului de 7,31 la sută, 6,73 la sută, respectiv 5,16 la sută, ultimul având o medie sub cea pe ţară. Statisticile mai arată că Oltenia a luat serios faţa celorlalte regiuni, distanţa faţă de următoarea clasată, Muntenia, fiind de peste un procent.

Şomerii olteni, tot mai puţini


Datele publicate în această lună de ANOFM arată însă că oltenii au făcut paşi mari către o rată a şomajului mai scăzută. La sfârşitul lunii februarie, rata şomajului în regiune ajunsese la 9,02 la sută, statisticile arătând că majoritatea şomerilor sunt persoane necalificate care lucrează în industrie, comerţ sau agricultură.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite