În Craiova a fost amenajat după ureche un compartiment de primiri urgenţe în care au fost investiţi 300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Filantropia nu a primit Autorizaţia de Securitate la Incendiu în urma unei expertize tehnice. Conducerea unităţii medicale intenţionează să amenajeze şi chiar să ridice o altă clădire destinată îngrijirii bolnavilor în stare gravă, după ce în urmă cu trei ani autorităţile locale au investit 300.000 de lei într-un proiect asemănător.

Compartimentul de Primiri Urgenţe amenajat în urmă cu trei ani la Spitalul Municipal nu a primit undă verde de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii, după ce clădirea a picat la verificarea unui expert tehnic. Un specialist din partea ministerului a venit în această lună la Craiova, pentru un control vizând acordarea Autorizaţiei de Securitate la Incendiu a compartimentului.


Clădirea nu rezistă la incendii

image


Inginerul Sandu Vilău a întocmit o fişă unde a enumerat neregulile pe care le-a descoperit la compartimentul de la Spitalul Nr. 2. Acesta nu are instalaţie de detenţie, pentru semnalizarea incendiilor, iar conducerea spitalului spune că nu există certificate pentru materialele folosite la compartimentări şi la acoperiş. Mai grav este, după cum se arată în expertiză, că unitatea nu are rezistenţă la foc. „În prezent, clădirea se încadrează în gradul III şi IV de rezistenţă la foc, faţă de gradul de rezistenţă II cât era prevăzut în proiect”, este concluzia specialistului. Mai mult, cei care au amenajat clădirea nu au luat în calcul distanţa care trebuie păstrată între compartiument şi clădirile învecinate. „În faza de proiectare nu s-a ţinut cont de clădirile vecine, de distanţele dintre acestea şi nu s-au prevăzut măsuri compensatorii care să asigure protecţia la foc. În documentaţie se prevede un singur compartiment de incendiu când ne referim la clădirea primiri urgenţe iar în realitate sunt mai multe construcţii care fac parte din acest compartiment”, sunt concluziile expertului tehnic.



Conducerea Spitalului Filantropia spune că singura soluţie este să ia munca de la capăt. "O să discutăm cu reprezentanţii Primăriei ca să ne aprobe să amenajăm o altă clădire şi chiar să facem un compartiment de urgenţă care să fie în regulă, să primească aviz de funcţionare. În cel mai rău caz, o să trebuiască să ridicăm o altă clădire”, a declarat medicul Mihaela Tătaru Abagiu, managerul spitalului. 

image

Primăria a suportat lucrările de amenajare


Ministerul Sănătăţii a aprobat în 2007 înfiinţarea compartimentului de primiri urgenţă de la Spitalul Filantropia, după care a alocat câteva sute de mii de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Lucrările de amenajare au fost realizate cu fonduri de la Primăria Craiova, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, şi s-au finalizat în 2009. Compartimentul care funcţionează ca linie de gardă cu un medic specialist are trei specialităţi: cardiologie, ginecologie, interne.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite