Craiova: Oltenii donează cărţi pentru bibliotecile de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bibliotecile, mai bogate din donaţii
Bibliotecile, mai bogate din donaţii

Campania de strângere de cărţi, demarată în cadrul Caravanei Gaudeamus, în colaborare cu Fundaţia „Noi citim“, sensibilizează tot mai mulţi oameni.

Organizatorii evenimentului cultural au adunat până în acest moment, în deja celebrul „coş al târgului“, peste 700 de volume. Toate aceste cărţi vor ajunge în câteva localităţi doljene. Este vorba despre comunele Coţofenii din Dos, Bucovăţ, Cerăt, Mischii şi Podari.

Acces la lectură

„Sunt poate biblioteci din mediul rural în care nu a mai ajuns o carte din anii ’90 şi credem că este foarte important să-i ajutăm pe tinerii de acolo să aibă acces la lectură, la informaţie de actualitate“, declară Connie Chifor, coordonator Relaţii Publice Gaudeamus. Dacă până acum, coşul destinat donaţiei de carte exista doar în cadrul unor evenimente, din acest an organizatorii caravanei vor ca el să fie punctul culminat în zilele târgului al unei campanii care să dureze 12 luni.
 
Cumpărături printre lansări de carte şi dezbateri

Până diseară, la ora 17.30, când va zi prezentată o colecţie de atlase şcolare, craiovenii se pot bucura de o zi plină de cultură. Scriitorii Mihai Firică şi Gheorghe Truţă vorbesc depre cărţile „Dinastia ticăloşilor“ şi „Îngere, vii?“. Amiaza este a fazei zonale a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu“, a Revistei „Micul prinţ“, editată de Organizaţia Mondială a Copiilor şi Tinerilor Talentaţi. Până la 16.30 s-a făcut loc căutării răspunsului la întrebarea lansată de Mozaicul: „De ce (nu) ne plac clasicii?“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite