Craiova: Oltenii din Terpeziţa au sărbătorit monografia comunei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansatorii Ansamblului „Oltenaşii“ şi copiii care cântă la ocarină i-au uns pe suflet pe localnicii veniţi ieri la căminul cultural.

„Vulpicica“ şi „Sârba ca la Terpeziţa“, cântate la ocarine de 17 copii ai locului, i-au însufleţit pe olteni. Mădălin Rusoiu, un băieţel de 11 ani, îmbrăcat cu o cămaşă ţesută de mamaie Ghiţa, ştia înainte să înceapă spectacolul că aşa se va întâmpla. Doar ocarina e mândria comunei. La fel şi fostul învăţător, Cosma Popescu, zis şi Bărăitaru, meşterul care a plimbat ocarina prin Europa. De altfel, bătrânul este şi unul dintre autorii Monografiei comunei Terpeziţa, alături de profesoara Veronica Lică. „Eu sper să mai putem publica şi celelalte date despre comună care nu au mai avut loc în această carte document. Ocarina este pe copertă pentru că ne reprezintă. Sunt 40 de ani de când îi învăţ pe copii să o mânuiască“, spune meşterul.

„Oltenaşii“ au încins atmosfera

„Una, două, trei...Şi-nainte, şi-napoi, c-aşa-i jocu’ pe la noi“, strigară „Oltenaşii“, bătând ritmul pe scena căminului cultural. De cei 10 copiii ai formaţiei se ocupă Daniel Bitoleanu, dansator în Ansamblul Maria Tănase. Jocul lor s-a completat cu vestitele melodii populare „Mai ţii minte măi dragă Mărie“ şi „“Trandafir de la Moldova“, cântate de micuţa Claudia Ghiţoi. Localnicii au fost fericiţi să-l audă doinind la fluier şi caval pe Ion Manafu, acum un bătrânel de 75 de ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite