Craiova: VIDEO Oltenii consumă cartofi mici, portocale uscate, mere pătate şi banane înnegrite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii din Piaţa Centrală din Craiova spun că, faţă de anii trecuţi, tot mai mulţi olteni aleg să cumpere produse ieftine, chiar dacă nu sunt de calitate.

În această dimineaţă, în jurul orei 10.30, Piaţa Centrală din Craiova era aproape plină de vânzători şi de muşteriii care se plimbau printre tarabele încărcate cu fructe şi legume. Printre aceştia, pensionarii, cu plasele aproape goale, mergeau de la stand la stand, în căutare de produse ieftine. Ioana Săndulescu, de 64 de ani, a venit la piaţă pentru un kilogram de portocale şi trei de mere. După ce a analizat piaţa mai bine de 30 de minute, bătrâna, cu o pensie lunară de 400 lei, a pus ochii pe portocalele la 2 lei. "Sunt şi cu 3,5 lei, dar de banii ăştia îmi intră două kile dintr-astea. N-or fi aşa zemoase, dar sunt bunicele, sănătoase", ne-a mărturisit pensionara.

Economie de doi lei, la mere

Vânzătorii recunosc faptul că cele mai mari vânzări le au la produsele ieftine, la merele care costă 1,5 lei, chiar dacă mai sunt pătate, la portocalele de 2 lei, bananele care costă 3 lei kilogramul, dar care sunt înnegrite, şi la cartofii mici. "Oamenii se uită să dea mai puţini bani şi să îşi umple sacoşele, pe ideea ieftin, mult şi bun. Normal că este o diferenţă între merele care costă 4 lei şi cele de la 1,5 lei, care mai au părţi înnegrite sau care nu sunt chiar atât de dulci", ne-a spus Silvica Marinescu, negustor.

Vezi AICI care mai sunt preţurile fructelor şi legumelor, în Piaţa Centrală!

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite