Craiova: Oltenii călătoresc în viitor cu regia de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panourile din staţiile de autobuz numără zilele rămase până la Revelionul 2012. Afişajele electronice cumpărate în cadrul proiectului de două milioane de euro şi montate recent în oraş se cam grăbesc: după ele, astăzi ne-au mai rămas 24 de zile până la sfârşitul anului viitor. 

Panourile cu leduri amplasate în staţiile de autobuz din Bănie seamănă confuzia printre călători. Mulţi au rămas perplecşi în această dimineaţă, când au văzut data afişată: 7 decembrie 2011. Dincolo de surpriza iniţială, craiovenii spun că s-au obişnuit ca majoritatea investiţilor făcute cu bani grei să nu dureze mai mult de câteva luni. „Ce nevoie aveam noi de panouri electrice în staţiile de autobuz? Şi aşa nu merg, arată că suntem în 2011. Au dat bani pe un lucru care nu văd la ce ne foloseşte. Cred că fiecare ştie, când pleacă de acasă, în ce zi suntem, hai să fim serioşi!“, a spus Nicolae Gel, de 58 de ani.

image

În grabă, să scăpăm de criză

Alţii au comentat ironic situaţia: este vorba de un plan de a trece mai rapid prin 2011, ultimul an de criză. „Sincer, nu văd rostul lor. Dar dacă le-au pus, măcar să meargă! Cred că autorităţile vor să ne facă să trecem mai uşor peste criză. Am auzit că 2012 va fi un an mai bun“, a spus Ionela Niţu, de 46 de ani.

Conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova susţine că problemele au apărut de câteva zile şi că vor fi remediate în curând. „Cred că s-a întâmplat ceva cu softul, a fost dat peste cap, deocamdată nu ştim de ce. În câteva zile, tabelele vor arăta exact ziua şi anul în care suntem“, a spus directorul RAT, Marinel Florescu.

image

Panourile electronice de afişaj , montate la începutul lunii trecute, au fost achiziţionate în cadrul unui proiect de modernizare în valoare de peste două milioane de euro, care mai viza montarea de camere video şi dotarea autobuzelor cu sisteme GPS. Furnizorul echipamentelor este firma Alien Concept SRL, din Oradea, aceeaşi de la care RAT Craiova a cumpărat, acum doi ani, automatele de bilete amplasate în staţiile din Craiova, investiţie care s-a dovedit şi ea una problematică.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite