Craiova: Oltenii au depus proiecte de 245 milioane de lei pentru dezvoltarea resurselor umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenii au prins gustul fondurilor europene destinate formării profesionale a salariaţilor. Numărul proiectelor gestionate de Organismul Intermediar al Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a crescut de la 13 la 65 în 2010.

Cei mai mulţi beneficiari provin din Dolj, firmele din acest judeţ depunând până la această dată 37 de proiecte în valoare de peste 142 milioane de lei. Firmele din Olt s-au arătat şi ele interesate de fondurile disponbile pentru implementarea proiectelor care să îi aibă ca beneficiari direcţi pe angajaţi sau pe cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Din Olt au fost depuse 14 astfel de proiecte. Din Vâlcea au venit nouă proiecte depuse pe POS DRU, în timp ce din Mehedinţiul şi Gorjul au câte două respectiv trei proiecte.

Au depus proiecte ca să iasă din criză


Deşi criza a afectat substanţial fondurile de care dispun firmele pentru cofinanţare, autorităţile care se ocupă de monitorizarea proiectelor susţin că agenţii economici şi ONG-urile au înţeles că banii europeni pot salva companiile care vor să investească în perfecţionarea sau reconversia profesională a angajaţilor. „Numărul proiectelor gestionate de noi a crescut de la 13 la 65, dovedind astfel faptul că potenţialii beneficiari sunt tot mai interesaţi de aceste fonduri”,a spus Mihaela Mocanu, director Organismului Intermediar al POS DRU Sud-Vest Oltenia.
Cele mai multe dintre proiectele depuse la OI POS DRU, 35, vizează domeniul de intervenţie 5.1- „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”, alte 15 fiind depuse de companii în cadrul domeniului de intervenţie 3.2 „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii”.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite