Oltenii au chiulit câteva ore de la muncă, pentru “Bărbierul din Sevilla”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inginerul Viorel Buică spune că virusul lecturii i-a intrat în sânge din copilărie.
Inginerul Viorel Buică spune că virusul lecturii i-a intrat în sânge din copilărie.

Opera “Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, s-a distribuit astăzi cu Adevărul, ghidul TV şi albumul cartonat, la preţul de 19,99 lei.

Craiovenii şi-au lăsat astăzi treburile deoparte şi au găsit timp să vină la chioşcurile din oraş, pentru opera italianului Gioachino Rossini.


Lectura n-are leac

Mai mulţi olteni care în această dimineaţă s-au aflat în faţa librăriei din Bănie ne-au mărturisit că au plecat din timpul programului de la serviciu, ca să nu rateze cartea. “Nu i-am mai spus şefului că vin aici, poate nu mă lăsa”, ne-a spus Ionel Savici, mecanic. Inginerul Viorel Buică (49 de ani) spune însă că niciun sacrificiu nu este prea mare, când vine vorba să-şi completeze biblioteca. “Am o patimă de când eram mic: cititul. Nimic nu mă poate lecui de lectură. Dacă mă pot lăsa de alte obiceiuri, de cărţi sunt legat ca de mâncare”, recunoaşte inginerul care, în afară de “Bărbierul din Sevilla”, a mai cumpărat astăzi cele două volume “Crimă şi pedeapsă”, de Feodor Dostoievski.


Capodopera descrie viaţa autorului italian


Colecţia „Mari spectacole de operă“ continuă cu o capodoperă semnată de popularul compozitor italian Gioachino Rossini. Fiecare număr al colecţiei cuprinde un album cartonat, un CD şi un DVD. În cele 64 de pagini ale cărţii, iubitorii muzicii de operă găsesc informaţii esenţiale despre capodopera rossinienă: o prezentare a vieţii şi operei marelui compozitor italian; o descriere a subiectului operei plus un scurt istoric al genezei acestei capodopere.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite