Credinţa şi SF-ul: preoţii, purtaţi prin univers de "odiseea spaţială"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele Alin Panduru a cumpărat volumul "2001: O odisee spaţială"
Părintele Alin Panduru a cumpărat volumul "2001: O odisee spaţială"

Volumul „2001: O odisee spaţială“, de Arthur C. Clarke, s-a distribuit astăzi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul 12, 99 lei. Primul client în Bănie a fost un preot.

Oltenii au venit dis de dimineaţă la chioşcurile din Craiova, pentru romanul lui Arthur C. Clarke. Mai mulţi doljeni au străbătut zeci de kilometri, din satele unde locuiesc, numai să ajungă în oraş şi să nu rateze cartea.


Preot, pasionat de cărţile „Adevărul”


Este şi cazul lui Alin Marius Panduru (34 de ani), preot în satul Pleşoi, comuna Milovan, care a plecat de acasă cu noaptea-n cap, pentru a veni în Bănie, să cumpere „2001: O odisee spaţială”. Părintele mărturiseşte că lectura este o pasiune mai veche. „Cititul reprezintă o alternativă la emisiunile de la televizor, care nu sunt întotdeauna constructive. Vezi numai rele. Prefer să răsfoiesc câteva pagini, modalitate prin care îmi petrec puţinul timp liber”, recunoaşte preotul, care spune că din bibliotacă nu-i lipseşte nicio carte din colecţia Adevărul. Părintele este hotărât să-i lase „moştenire” colecţia fiului său, „care sper să urmeze aceeaşi cale, a studiului”, adaugă părintele Panduru.


Cel mai bun scriitor SF


Roman de referinţă al genului science-fiction, cartea a fost ecranizată în 1968, în regia lui Stanley Kubrick, în ceea ce avea să devină una dintre capodoperele clasice ale cinematografiei. „2001: O odisee spaţială" apare la Editura Adevărul, în colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă", fiind un volum de excepţie. În primul rând pentru că, alături de Isaac Asimov şi de Robert A. Heinlein, autorul Arthur C. Clarke se înscrie în rândul celor mai prolifici şi bine cotaţi scriitori ai genului SF ai tuturor timpurilor.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite