Craiova: Oltenii, purtaţi de Jules Verne într-o călătorie prin sistemul solar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Hector Servadac“, distribuit astăzi cu ziarul Adevărul, spune povestea unei comete care intră în coliziune cu Pământul.

Dacă e miercuri, atunci este Jules Verne şi întreaga sa colecţie de aventuri se construieşte volum cu volum pentru cititorii Adevărului. Dumitru Ghenaci răsfoieşte cu interes şi curiozitate fiecare carte ce a ieşit din imaginaţia şi stiloul autorului francez. Mecanic de profesie, el este convins că nu există vârstă pentru apropierea de poveştile lui Jules Verne, iar ceea ce pare fascinant în anii copilăriei, devine material de studio şi înţelegere a fenomenelor, invenţiilor şi previziunilor aşezate în scrierile sale.

„Mi-a plăcut «20.000 de leghe sub mări», dar la fel de mult «O călătorie spre centrul Pământului» şi «Copiii Căpitanului Grant». Eu cred că trebuie să apeciem anticipaţia care se cam adevereşte în zilele noastre. Trebuie să recunoaştem că ştiinţa a făcut paşi importanţi, iar ce s-a prezis acum este realitate“, spune Dumitru Ghenaci. Craioveanul îl recomandă pe Jules Verne tinerilor care se pierd citind texte superficial, care nu îi învaţă nimic. Volumul cu numărul 32 „Hector Servadac“ s-a distribuit astăzi împreună cu ziarul Adevărul, la preţul de 11,99 lei. Cartea vorbeşte despre un tânăr ofiţer, cel care dă şi numele poveştii, implicat în viaţa cometei care loveşte Terra.

„Hector Servadac“, în Librăria Adevărul

Cititorii care nu au reuşit să îşi completeze colecţia Jules Verne cu numărul de astăzi, îl vor găsi pe rafturile Librăriei Adevărul, de pe strada Împăratul Traian, numărul 9, de luni până duminică, deschisă în intervalul orar 9.00 – 22.00.

Pe 8 septembrie va apărea cartea „Un oraş plutitor. Invazia mării“. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite