Craiova: Oltenii, poftiţi la porţia de bani pentru panouri solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de case sunt aşteptaţi să se înscrie în programul Casa Verde. Cei care îşi montează sisteme de încălzire bazate pe surse regenerabile de energie pot primi de la stat până la 8.000 de lei din costul investiţiei.

Programul Casa Verde, lansat anul trecut de Ministerul Mediului, a fost reluat luna trecută. Reprezentanţii instituţiilor implicate în derularea proiectului spun însă că oltenii trebuie să se grăbească şi să-şi pregătească de pe acum actele, dacă vor să prindă fonduri. „Atragem atenţia persoanelor fizice care vor să aplice că este nevoie de cadastru şi intabularea întregii proprietăţii. Anul trecut ne-am trezit că avem extras de carte funciară doar pe teren, nu şi pe casă“, a precizat Monica Mateescu, directoarea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Dolj.
Proprietarii de case pot primi până la 6.000 de lei dacă optează pentru instalarea de panouri solare sau centrale termice cu pelete, brichete, rumeguş şi orice alte resturi şi deşeuri. Statul le va returna până la 8.000 de lei celor care îşi vor monta pompe de căldură. Oltenii se arată interesaţi de prevederile programului, deşi rămân circumspecţi în privinţa unui aspect: faptul că trebuie să cumpere cu bani proprii instalaţiile de încălzire, decontarea fiind făcută ulterior. „Am văzut la un vecin cum funcționează sistemul cu panouri solare și mi-a plăcut. Cred că, în timp, se face o economie bună. N-am depus încă documentația, pentru că vreau să mi se spună clar care este suma pe care o plătesc eu din buzunar şi să văd dacă îmi convine“, a declarat severineanul Vladimir Șerban (32 de ani).

Încântaţi de rezultate

Cei care s-au înscris la ediţia de anul trecut a programului spun că a meritat. „După ce am depus dosarul cu garanţia lucrării, dovada plăţiilor şi copie după procesul-verbal de recepţie, mi-au venit banii pentru panourile solare: 6.000 de lei. Investiţia mă costase, în total, 6.400. Sunt foarte mulţumit: am avut apă caldă şi atunci când vremea a fost friguroasă“, a declarat Gheorghe Albieru, un inginer din Târgu-Jiu.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite