Craiova: ALARMANT: Oltenii, în pericol să se contamineze cu virusul TBC de la bolnavi inconştienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Medicii insistă ca persoanele infectate să se prezinte la control.
Craiova: Medicii insistă ca persoanele infectate să se prezinte la control.

Aproximativ 1000 de persoane din judeţul Dolj sunt diagnosticate cu tuberculoză. Medicii spun că încă pe atâţia bolnavi îşi ascund problemele de sănătate, pentru că le e ruşine să se prezinte la doctor. Riscul de a transmite virusul oamenilor sănătoşi este destul de mare.

Potrivit unui studiu realizat de specialiştii de la Spitalul de Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, pe fiecare kilometru pătrat există cel puţin şapte bolnavi care elimină bacilul Koch, ce cauzează infecţia. „Este o boală a sărăciei şi de multe ori oamenii nu spun că sunt bolnavi tocmai mergând pe această logică. În mediul rural, spre exemplu, deşi ştiu că au TBC nu vin să anunţe de teamă să nu se facă de râs. Sigur că, în momentul în care nivelul socio-economic al populaţiei este în scădere, ne aşteptăm să crească şi numărul de pacienţi.”,  a precizat dr. Corneliu Miu, medic primar ftiziolog la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla câte persoane mor în fiecare an în Dolj din cauza unei boli care face ravagii în toată lumea.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite