Craiova: Oltenia rămâne fără autostrăzi până în anul 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia anunţată de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, prevede doar realizarea centurii de sud a Craiovei în următorii ani.

Oltenia nu va avea partea de autostrăzi nici peste 10 ani. Potrivit planurilor ministrului de resort, Anca Boagiu, din cei 1.000 de kilometri de autostradă care ar trebui să fie gata până în 2020, niciunul nu va străbate regiunea în care locuiesc în prezent peste 2,3 milioane de locuitori. Potrivit ministrului, singurul proiect prevăzut este cel al centurii de sud a Craiovei, care ar trebui să asigure legătura dintre DN 65, DN 6 şi drumul Craiova - Calafat, estimată la 36,5 milioane de euro. Deocamdată, într-un stadiu mai avansat se află doar prima fază a construcţiei centurii de sud, cea care face legătura între drumurile naţionale spre Bucureşti şi Caracal.

„Autostrada Sudului“, proiect anunţat de fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu în primăvara anului trecut, nu apare în niciunul dintre planurile actuale ale ministerului, deşi lucrările ar fi trebuit să înceapă în 2011. Şoseaua ar fi ajuns la Bucureşti prin Alexandria, deblocând astfel traficul pe DE 574 spre Bucureşti şi permiţând în acelaşi timp companiei Ford să transporte autoturismele pe care le produce la fabrica din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite