Craiova: Oltenia, fruntaşă la rata şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre judeţele din cadrul regiunii au rate ale şomajului peste media naţională, iar Mehedinţiul ocupă locul al treilea pe ţară.

În timp ce în celelalte regiuni ale României semnele revigorării economice sunt tot mai vizibile, judeţele Olteniei continuă să producă şomeri pe bandă rulantă. La sfârşitul lunii februarie, regiunea ocupa locul întâi pe ţară la rata şomajului, 9,02 la sută din populaţia activă neavând un loc de muncă. Fruntaş în topul şomajului este judeţul Mehedinţi, care ocupă locul trei pe ţară la rata şomajului, după Vaslui şi Teleorman, analizele publicate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă arătând faptul că 10,33 la sută din populaţia activă a acestui judeţ nu are o slujbă. Şi Doljul urcă pe podium, de data aceasta pe primul loc, la numărul şomerilor, 30.454 de persoane neavând în prezent unde să muncească.


Locurile de muncă din Vâlcea, de patru ori mai multe decât în Dolj


Doljul e fruntaş şi la numărul celor care au îngroşat rândurile şomerilor, 1.182 de persoane rămânând fără serviciu în luna februarie, cea mai mare creştere din ţară. Dintre toate judeţele regiunii, doar Vâlcea stă bine, având o rată a şomajului de 6,52 la sută, sub media naţională de 6,58 procente. De altfel, angajatorii vâlceni sunt şi mai generoşi când vine vorba de locurile de muncă vacante. În timp ce în acest judeţ şomerii au de ales între 338 de posturi, în Gorj sunt puse la dispoziţia oamenilor fără slujbă 172 de locuri de muncă, iar în Olt 127. Cele mai văduvite din acest punct de vedere sunt judeţele Dolj, cu 83 de slujbe şi Mehedinţi, cu 29 de posturi.

Stai pe craiova.adevarul.ro şi află astăzi ce companii româneşti oferă posturi pentru craioveni!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite