Craiova: Oltean cu suflet de mariachi, chitarist la Ansamblul Maria Tănase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebe, cum îi spun prietenii, este student în anul IV la Conservator, în cadrul Facultăţii de Litere din Craiova. Pasiunea pentru muzică a moştenit-o din familie şi a transmis-o mai departe fiului său, Iusti.

A început cursurile de specialitate în clasa a IV-a, la Liceul de Artă din Craiova. A studiat clarinetul până în clasa a X-a când s-a apucat de chitară, instrumentul la care cântă şi astăzi.

„Dacă tatăl meu cânta la chitară a zis să fac un alt instrument şi m-a îndrumat spre clarinet. Din păcate, am avut un accident care nu mi-a mai permis să cânt la instrumente suflătoare, aşa că am ajuns să studiez chitara“, povesteşte Bebe. Acesta este absolvent al Şcolii Populare de Artă din Bănie. În perioada liceului, Bebe, alături de alţi colegi, a fondat o trupă de muzică uşoară. Era prima trupă din liceu care aborda acest gen. Alături de colegii săi a cântat la balurile şi festivităţile şcolii, alegându-se cu amintiri de neuitat din acea perioadă.

A cântat alături de Elena Cârstea

După terminarea liceului a plecat în Bucureşti, unde a cântat un an cu Elena Cârstea şi Petrică Andrei în formaţia Cromatic. Ar fi trebuit să rămână în Capitală la formaţia Doina Armatei, însă anumite conjuncturi l-au adus înapoi în Bănie, la Ansamblul Maria Tănase. Alături de colegii de la ansamblu a avut diverse concerte în Franţa, Italia, Grecia sau Israel, de unde s-au întors cu un braţ de premii. De mai bine de un an, alături de câţiva prieteni din formaţia de la Casa Armatei a fondat prima trupă de mariachi din Bănie. Trupa se numeşte Ringo Mariachi şi este o prezenţă cunoscută la nunţile şi botezurile din întreaga Oltenia.

„De un an de când activăm am devenit foarte cunoscuţi. Am fost chemaţi chiar şi la Bucureşti să susţinem un program artistic“, spune Bebe.

Ce gen de muzică preferi să asculţi?
Muzica mea de suflet rămâne jazz-ul. Sunt un mare fan al acestui stil.

Ce te nemulţumeşte din domeniul tău de activitate?
Mă dezamăgeşte faptul că sunt băieţi care, tentaţi de faptul că patronii restaurantelor le contractează nunţile care se organizează la ei, aceştia acceptă să cânte seară de seară în acelaşi local gratis.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite