Craiova: Olimpicii de la „Buzeşti“ s-au întors cu zeci de premii în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 30 de premii şi menţiuni au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti la faza naţională a olimpiadelor şcolare.

„Sunt cele mai bune din ultimii ani: 3 premii I, 6 premii II, 1 premiu III, 14 menţiuni, 2 premii speciale, 3 menţiuni speciale, 3 medalii de aur, 5 medalii de argint, 3 elevi calificaţi în loturile lărgite pentru olimpiadele internaţionale, 2 elevi calificaţi  în lotul pentru Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene şi 1 elev recompensat cu Prix ENS – INRIA, oferit de Universitatea din  Rennes.  Aşadar, 29 de elevi s-au întors de la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare cu premii şi menţiuni“, a spus Carmen Ştefănescu, director adjunct la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti.

Informatică – îndrumători profesorii  Marius Nicoli, Sofia Vitelaru şi Dochia Marinela:

George Cazacu (cls. a XII-a) şi Alexandru Murtaza (cls. a IX-a) au obţinut premiul I şi medalii de aur, Popa Mihai (cls. a X-a), premiul II şi medalie de aur, iar ceilalţi elevi au luat mentiuni şi medalii de argint. George Cazacu este calificat în lotul pentru faza internaţională a olimpiadei, iar Adrian Bogdan Drăghici (cls. a XI-a), a fost premiat de Universitatea din Rennes cu o excursie în campusul acesteia.

Limba română

Indra Mândruleanu (cls. a V-a) - premiul II şi un premiu special pentru oratorie

Limbi moderne

Constantina Uţescu (cls. a XI-a, prof. Doina Riza), a obţinut premiul II, iar Letiţia Rădulescu (cls. a X-a, prof. Delia Dafina), a luat, la limba germană, premiul I pentru proiect şi o menţiune.

Biologie

Elevii pregătiţi de profesoarele Genelia Petrescu şi Aurelia Mihăila s-au întors de la naţională cu premiul II şi menţiune. Argintaru Cosmin (cls. a IX-a) şi Radu Adrian Marian (cls. a IX-a) s-au calificat pentru Olimpiada de Ştiinte a Uniunii Europene, iar Radu Noela Daniela (cls. a XII-a) este calificată în lotul pentru faza internaţională a olimpiadei.

Eleva Cristiana Dimulescu, din clasa a X-a, a adus medalia de argint de la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene.         


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite