Craiova: Obiecte de uz casnic, exponate de concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi din Craiova, din Bucureşti,  dar şi din 16 judeţe ale României, s-au lansat plini de idei în competiţia creativă „Ştiinţa, cultura, educaţia  - în trecut, prezent şi viitor“.

Câteva dintre invenţiile lor au fost prezentate astăzi de profesoara Felicia Ciocoiu de la Şcoala 14, la Grupul Şcolar Energetic, ce a găzduit etapa interjudeţeană a concursului. La prima fază s-au înscris 175 de elevi.

image

Juriul s-a lăsat cucerit de „alaiul regal“, realizat din linguri şi din furculiţe, dar şi de creaţii precum minibicicleta viitorului, moara de apă, braţul de macara, pus în mişcare de seringi pe post de pistoane telescopice, sau operele lui Brâncuşi.

Pe lângă machete, colaje şi albume, elevii au trimis filmuleţe şi prezentări PowerPoint, toate având ca temă ştiinţa, cultura, educaţia. Unii dintre elevi au creionat variante de manuale de matematică distractivă, folosindu-se de jocuri, glume, de personaje de desene animate.

image

„Noi profesorii trebuie întâi să ne învingem inerţia, să ne deschidem către nou. Putem să-i motivăm pe elevi şi altfel, să-i învăţăm să folosească internetul constructiv“, a precizat profesoara Felicia Ciocoiu, creatoarea concursului.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite