Craiova: O lacrimă pentru Sebi, o şansă pentru Cezara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La spectacolul dedicat comemorării lui Sebastian Bunică s-au strâns bani pentru o fetiţă grav bolnavă, din Târgu-Jiu. Cezara Mihalache, cea mai tânără cercetaşă din Gorj, suferă de leucemie şi are nevoie de 100.000 de euro pentru a fi operată în străinătate.

 Părinţii lui Sebastian Bunică au organizat un spectacol comemorativ la Teatrul Liric Elena Teodorini din Craiova, sâmbătă, chiar în ziua în care fiul lor ar fi împlint 10 ani. Sebi, aşa cum îl alinta toată lumea, iubea muzica, aşa că la eveniment au fost invitaţi să participe mici artişti talentaţi, cărora li s-au alăturat pianista Corina Stănescu şi soprana Anca Pârlog. „Noi vrem să sprijinim alţi copii bolnavi, aşa că evenimentul este şi unul caritabil. Vrem să ajutăm o fetiţă care a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică tip B şi are nevoie de 100.000 de euro“, a spus Marius Bunică, tatăl lui Sebi.

Poate fi salvată printr-o operaţie peste hotare

Cei care au luat parte la spectacolul intitulat „Un înger călător“ au avut la dispoziţie două urne în care au putut depune donaţii pentru Cezara Mihalache, de 10 ani. Elevă a Şcolii Generale Constantin Săvoiu din Târgu-Jiu, fetiţa este internată la Spitalul Fundeni, din capitală, însă trebuie să ajungă peste hotare, pentru o intervenţie chirurgicală care îi poate salva viaţa.

Părinţii lui Sebi intenţionează să înfiinţeze o fundaţie menită să-i sprijine pe toţi copiii care sunt victime ale sistemului sanitar. „Vrem să targem un semnal de alarmă cu privire la medicii care cred că ştiu totul, însă nu investighează corect un pacient înainte de a intra în sala de operaţie“, a declarat Lorena Bunică, mama lui Sebastian.

Micuţii care au urcat pe scenă la spectacolul de sâmbătă seara şi-au adus aminte cu drag de Sebastian. „Era un copil plin de viaţă, tot timpul cu zâmbetul pe buze. Am participat amândoi la numeroase concursuri şi de fiecare dată avea emoţii“, a spus Lucian.

Sebi, ucis de o operaţie banală

 Sebastian Bunică a încetat din viaţă la 12 septembrie, după trei luni de comă, provocată de o intervenţie chirurgicală nereuşită, în timpul căreia i-a fost atinsă vena cavă inferioară. Părinţii au cerut imediat ca micuţul să fie transferat la o clinică privată din Viena, însă medicii austrieci le-au spus că băiatul este în moarte cerebrală şi l-au trimis înapoi în Bucureşti. 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite