O boală favorizată de fumat şi băutură face ravagii în Oltenia: "Este o explozie de cazuri, sunt pacienţi în stare gravă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O situaţie îngrijorătoare se înregistrează în Oltenia, spun medicii, din cauza numărului mare de bolnavi de cancer în stare avansată.

Medicii de la Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova spun că zeci de pacienţi se prezintă la spital în această perioadă, acuzând dureri mari de cap şi la ureche. Doctorii precizează că acestea sunt simptome ale cancerului. "Este o explozie de cazuri de cancer laringian, faringian, ganglionar şi la amigdale. Cei care prezintă cancer laringian acuză răguşeală, voce aspră, la cei care prezintă cancer faringian se observă o scădere în greutate, apar durerile de cap, senzaţie de gât uscat, tuse continuă. Dacă aceste stări persistă mai mult de trei săptămâni, o persoană trebuie să apeleze la medic, pentru că acestea ridică semne de întrebare", ne-a explicat profesor universitar doctor Elena Ioniţă, şefa Secţiei ORL de la Spitalul Nr 1 din Craiova. Aceasta a subliniat că mulţi dintre pacienţii cu aceste probleme de sănătate ajung la spital în stadiile avansate ale bolii. Printre cele mai frecvente cauze ale acestor boli sunt, spun doctorii, fumatul, consumul de alcool şi mediul poluat.

Simptomele cancerului faringian şi de amigdale

Potrivit cărţilor de specialitate, printre simptomele cancerului faringian se numără schimbarea sunetului vocii, ce poate include o răguşeală constantă, gât uscat, senzaţie de corp străin care blochează gâtul, dificultăţi în a mesteca, dificultăţi în mişcarea limbii sau a maxilarului, voce răguşită sau voce cu tonalităţi schimbătoare, scădere în greutate, rană deschisă în gură care nu se vindecă, durere persistentă şi continuă în gură, gât sau ceafă, tuse continuă, umflături sau dureri în gât. Printre simptomele cancerului de amigdală sunt: dureri în gat, ulceraţii în gât, sângerare, pierderea gustului, dificultate la înghiţire, la mestecat, durere localizată. Printre manifestările cancerului laringian se numără:  o tuse care nu mai trece, o stare de disconfort sau durere la înghiţit, durere în ureche, nod în gât sau laringe, o schimbare sau o răguşeală.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite