O boală canceroasă cauzată de soarele puternic face ravagii printre olteni, în pragul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii sunt salvaţi de aceste tumori doar prin operaţie.
Bolnavii sunt salvaţi de aceste tumori doar prin operaţie.

Zeci de olteni ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova cu tumori canceroase la nivelul pielii. Medicii spun că boala apare ca urmare a expunerii la soare.

Doctorii de la cel  mai mare spital din Oltenia spun că situaţia este fără precedent. "Este o explozie de cazuri de tumori benigne şi maligne. Pur şi simplu nu ne vine să credem când vedem câţi pacienţi ajung la intervenţii chirurgicale destul de grave, la nivelul tegumentului, şi stadiul avansat la care se prezintă la noi", a declarat conferenţiar doctor Horia Pârvănescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Nr. 1.

Cancer sub sân

Specialistul spune că bagă în sala de operaţie, în fiecare lună, între 20-30 de bolnavi cu tumori uriaşe. Cele mai multe sunt localizate sub sân, la mâini şi chiar pe faţă. "Tumorile maligne sunt cauzate de expunerile prelungite la soare, mai ales pe tegumentele predispuse. Ultravioletele determină transformarea unei aluniţe (tumori benigne) în tumori maligne", a adăugat conferenţiar doctor Pârvănescu.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla dacă un bolnav poate scăpa definitiv de o astfel de afecţiune dar şi care este explicaţia specialiştilor pentru acest fenomen declanşat în pragul iernii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite