Craiova: O bătrânică a găsit sute de lei şi i-a dus la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrâna a ţinut să nu îi fie divulgată identitatea
Bătrâna a ţinut să nu îi fie divulgată identitatea

Banii au fost predaţi agenţilor Secţiei 3, care au felicitat-o. Femeia, în  vârstă de 71 de ani, a considerat firesc să anunţe pierderea, văzând în gestul său o chestiune de conştiinţă.

Gia, cum este alintată tanti Eugenia, mărturiseşte că nu şi-ar însuşi nimic din ce nu îi aparţine, fie că este vorba de bani sau de bunuri. Este crescută într-o familie de preoţi, dar precizează că nu acest lucru a determinat-o să aducă la poliţie suma pe care a găsit-o dimineaţă în piaţa din Valea Roşie.

„Nu ştiu dacă e cazul să spun că e conştiinţa, dar ce altceva ar putea fi. Consider că aşa e normal. Nu-mi trebuie ce nu este al meu“, spune bătrăna, care a refuzat categoric să apară în fotografii, considerând că este un om simplu şi trebuie să rămână astfel şi după momentul de astăzi. Banii care i-au ieşit în cale azi-dimineaţă nu au fost primii pe care i-a găsit şi i-a adus la poliţie. Poveşteşte că în tinereţe a dat peste un pachet cu bani, legat cu hârtie cerată, pe care de asemenea i-a lăsat în seama oamenilor legii.

„Erau legaţi cu hârtie cerată, ca la bancă, şi mi-am dat seama că e o sumă mare“, îşi completează bătrâna povestea. Recunoaşte că atunci când e vorba de 1 leu, doi lei, îi ia dacă nimeni nu întreabă de ei. Gestul ei, descris ca unul nobil, nu i-a făcut neapărat viaţa mai uşoară şi nici nu ştie să fi avut parte de ceva extraordinar.

„Am pierdut şi eu la rândul meu. Numai anul acesta mi-a fost furat portofelul de două ori, o dată în Piaţa Mare cu 180 de lei şi apoi cu 40 de lei, tot aici, în Valea Roşie. Nu despre răsplată e discuţia, ci despre respectul faţă de noi înşine“, afirmă tanti Eugenia.

Banii pierduţi îşi aşteaptă proprietarul   
Persoana care a pierdut banii are la dispoziţie două luni pentru a depune plângere. Dacă în toată această perioadă nimeni nu îi solicită, vor lua drumul bugetului de stat. Poliţiştii susţin că nu au parte prea des de asemenea situaţii speciale.

„Tot respectul faţă de bătrână“, afirmă agent şef Valerică Dumitrescu, Secţia 3 Poliţie Craiova. Băptrâna a fost felicitată şi de reprezentanţii IPJ Dolj.

„Este un gest nobil, un bun exemplu de urmat“, a declarat scms Florentina Popescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite