Craiova: Numărul cererilor de urnă mobilă la ţară s-a dublat în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Urna mobilă s-a mutat mai mult în mediul rural
Craiova: Urna mobilă s-a mutat mai mult în mediul rural

Faţă de primul tur al alegerilor, când 2112 doljeni au votat cu urna mobilă, la turul al doilea s-au înregistrat 3882 de astfel de cereri. Cele mai multe au fost făcute în mediul rural.

O centralizare a datelor întocmită de Prefectura Dolj a relevat faptul că în numai două săptămâni numărul bolnavilor netransportabili care au făcut cerere pentru a vota la urna specială a crescut îngrijorător. Cele mai multe astfel de cereri s-au înregistrat în mediul rural. „Am constatat o creştere anormală a numărului de cereri de urnă mobilă care a trezit suspiciuni pentru că în două săptămâni a crescut numărul persoanelor netransportabile de la 1436 la 3093 în mediul rural”,a spus Eugen Georgescu.

Unui medic de familie din comuna doljeană Unirea i-a fost întocmit deja dosar penal după ce poliţiştii au constatat că femeia eliberase 56 de adeverinţe medicale în fals. Potrivit legii, numai doljenii care nu se pot deplasa la secţia de votare din localitate pot solicita urna specială, întocmind în acest sens o cerere şi anexând acte medicale care dovedesc boala de care suferă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite