Craiova: Nu plecaţi la drum fără să vă informaţi despre situaţia traseelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia recomandă conducătorilor auto ca înainte să plece la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia“ recomandă să fie luate măsuri de precauţie în caz de înzăpezire. Acest gen de calamităţi au, de regulă, un caracter aparte privind măsurile de protecţie.

Căderile abundente de zapadă pot duce la blocarea căilor de acces. Lucrătorii ISU sfătuiesc populaţia să se informeze permanent asupra condiţiilor meteo. Pentru a rezista acasă, să pregătească o rezervă de alimente, apă şi combustibil. Este bine ca populaţia să-şi asigure mijloace de încălzit şi preparat hrana cât şi mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică.

„Pastraţi la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii şi evitaţi călătoriile. În caz că este absolut necesar să vă deplasaţi este bine să luaţi îmbrăcăminte groasă. Maşinile trebuie echipate cu lanţuri de zăpadă, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare, combustibil de rezervă şi înainte de plecare, asiguraţi-vă că ştie cineva unde vă deplasaţi. În caz că mijlocul de transport se defectează, daţi semnale de alarmă, aprinde-ţi luminile, ridicaţi capota şi încercaţi să scoateţi autovehiculul de pe partea carosabila. În localităţi nu parcaţi autovehiculele pe străzi, încercaţi să le scoateţi de pe carosabil“.

Orice situaţie extremă poate fi anunţată la numărul pentru situaţii de urgenţă 112.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite