Craiova: Noi disponibilizări în complexurile energetice din Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

480 de oameni vor fi daţi afară în acest an din sectorul energetic din regiune, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Guvernul vrea să dea afară oameni de la Complexurile Energetice Craiova, Turceni şi Rovinari pentru a pune în aplicare planul de restructurări pentru eficientizarea activităţii în domeniul energetic. „Scopul prezentei hotărâri a Guvernului constă în eficientizarea activităţii operatorilor economici din domeniul energetic. Aceasta presupune şi disponibilizarea unui număr de 1480 salariaţi care vor beneficia de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 116/2006 cu modificările şi completările ulterioare“, se arată în nota de fundamentare a proiectului care vizează companii energetice din toată ţara.

Banii de ordonanţă, pregătiţi

Cei mai mulţi dintre cei care vor pleca acasă în acest an, 250, sunt de la Complexul Energetic Craiova, în timp ce de la Turceni sunt vizate 200 de persoane. Cei mai puţini, 30, vor pleca de la Rovinari. Ca de fiecare dată, cei concediaţi vor beneficia de Ordonanţa 116/2006, adică vor pleca acasă cu plăţi compensatorii. Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, publicată joi pe site-ul Ministerului Economiei, guvernanţii au pus deja deoparte banii necesari. Este vorba de 256.000 de lei la Rovinari, 1,7 milioane de lei la Turceni şi 2,1 milioane de lei în cazul CEN Craiova. Proiectul de act normativ va trebui să treacă în perioada următoare prin mai multe etape, printre care dezbaterea publice şi cele de avizare, nu înainte ca documentul să sufere o modificare de detaliu: oficialii de la Bucureşti trebuie să schimbe în titlul proiectului anul în care se fac disponibilizările. Din grabă sau poate din cauza metodei Copy-Paste, responsabilii din Ministerul Economiei au trecut anul 2010 ca an în care se vor face disponibilizările.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite