Craiova: La Spitalul Filantropia au fost cumpărate echipamente electronice la preţuri de trei ori mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie a Primăriei Craiova a făcut un control la Spitalul Municipal, unde a descoperit o serie de nereguli.

Comisia primăriei a făcut în această lună la Spitalul Nr 2 un control-fulger şi a întocmit un raport care astăzi va fi analizat în cadrul unei şedinţe. Printre deficienţele pe care membrii comisiei le-au enumerat în dosar sunt cele care se referă la achiziţiile de medicamente, materiale sanitare şi echipamente electronice. "Se constată că în anul 2010 s-au cumpărat produse în mod direct pe catalogul electronic la preţuri mult mai mari decât cele existente pe piaţă. Astfel, se poate observa că autoritatea contractantă a achiziţionat produse precum «Echipamente şi accesorii pentru birou COD CPV», unele preţuri fiind de două-trei ori mai mari decât cele de pe piaţă", se specifică în raport.

Achiziţii ilegale

Comisia a stabilit totodată că reprezentanţii spitalului nu au organizat licitaţii pentru medicaţie. "Din observaţiile aflate pe www.e-licitaţie se poate observa că autoritatea contractantă a procedat la achiziţia directă pentru unele medicamente sau materiale sanitare, deşi avea obligaţia să aplice procedura de licitaţie deschisă, conform prevederilor legale", au notat specialiştii Primăriei Craiova.

"S-a format o comisie de cercetare în acest caz. La final vom comunica toate concluziile", a declarat doctor Mihaela Tătaru-Abagiu, managerul Spitalului Filantropia.

Conducerea spitalului Filantropia va discuta astăzi, începând cu ora 14.00, despre toate aceste probleme descoperite de comisia primăriei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite