Craiova: Nelu Nuţu, fochistul care cântă muzică populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatul de la Centrul de Recuperare din Filiaşi e obişnuit cu scena din adolescenţă, moştenind talentul de la părinţi.

Dacă te aşezi la poveşti cu nea Nelu, aşa cum îi spun prietenii, nu simţi cum trec orele. Are un stil aparte, care te face să asculţi cu zâmbetul pe buze tot ce are de spus. Bărbatul a plecat de jos şi a reuşit de-a lungul anilor să îşi facă un nume în muzica populară. Îşi aduce şi acum aminte cu drag când a venit pentru prima dată la Craiova şi s-a înscris la Şcoala Profesională Electroputere, în 1970.

„Părinţii m-au crescut cu muzica populară. Amândoi au fost solişti şi am mers cu ei peste tot în concerte. Când am plecat la şcoală, am devenit şi solist la Ansamblul Nicolae Bălcescu“, îşi aduce aminte Nelu Nuţu. 

A cochetat şi cu fotbalul

Nea Nelu a zis că dacă tot a venit la Craiova să se înscrie şi în echipa de fotbal a oraşului.

„Universitatea Craiova era una dintre echipele de fotbal cu prestigiu. Îmi doream să ajung un mare fotbalist. Dar am avut de ales între sport şi muzică. Aşa că m-am dedicat pasiunii mele de o viaţă, muzica“, povesteşte solistul de muzică populară.  

A urcat pe scenă alături de nume mari

Bărbatul zâmbeşte larg când vine vorba de interpreţii de marcă ai muzicii populare. Maria Cornescu şi Ion Ghiţulescu sunt doar două dintre numele marcante alături de care a urcat pe scenă. „Muzica populară nu poate fi interpretată de oricine. Pentru mine a fost o onoare să mă aflu în mijlocul marilor artişti“, mărturiseşte Nelu Nuţu.    
Lucrează ca fochist
După ce a umblat prin toată lumea şi le-a cântat oamenilor, nea Nelu s-a angajat la Centrul de Recuperare din Filiaşi ca fochist.

„Lucrez, dar şi cânt.  Îmi place să fiu în mijlocul oamenilor care trăiesc şi simt muzica la fel ca şi mine. Publicul îţi dă puterea să mergi mai departe, cu ei te simţi cu totul şi cu totul altfel“, încheie cu zâmbetul pe buze Nelu Nuţu.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite