Craiova: (VIDEO) Ne-am făcut de râs. Shakespearologul Stanley Wells şi-a lansat cartea pe acorduri de "Hoţii, hoţii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul funcţionarilor publici desfăşurat azi pe esplanada Teatrului Naţional a dat peste cap lansarea unei cărţi în cadrul Festivalul Shakespeare.

Ce legătură există între Festivalul Shakespeare şi mitingul organizat astăzi la Craiova de Sindicatul Administraţiei Publice „Forţa Legii”? Aparent, nu ar fi trebuit să fie niciuna. Numai că, dintr-o gafă a comisiei care avizează manifestaţiile desfăşurate pe domeniul public, lansarea unei cărţi semnate de renumitul shakespearolog britanic Stanley Wells şi de Paul Edmondson, eveniment desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, a avut parte astăzi de un „acompaniament” mai puţin select. Manifestarea culturală, programată să înceapă la ora 10.30 şi desfăşurată în incinta Teatrului Naţional „Marin Sorescu, a fost amânată zeci de minute, din cauza huiduielilor şi scandărilor sindicaliştilor din administraţie care manifestau pe esplanada din faţa Teatrului. Directorul Festivalului Shakespeare, Emil Boroghină, le-a reproşat jandarmilor că mitingul deranjează lansarea de carte la care au participat invitaţi de marcă din ţară şi străinătate.

Emil Boroghină, directorul festivalului, a privit neputincios manifestările zgomotoase ale sindicaliştilor

image

Cum în faţa teatrului se strânseseră deja aproximativ 800 de sindicalişti din mai multe judeţe ale ţării, nu s-a mai putut face nimic pentru ca cele două evenimente să nu coincidă.


„Marele Will”, prins în vâltoarea protestelor sindicale

După aproximativ 20 de minute de întârziere, lansarea cărţii „Sonetele lui Shakespeare” a început. Boroghină, Florea Firan, directorul editurii „Scrisul Românesc” şi chiar Stanley Wells  au vorbit invitaţilor veniţi din mai multe ţări europene şi chiar din China, în timp ce afară sute de manifestanţi strigau „Hoţii, hoţii!”, „Jos Guvernul!”, „Demisia, demisia!” şi „Băsescu şi ai lui să se ducă dracului!”, declarându-şi astfel nemulţumirea faţă de reducerea salariilor şi a personalului din administraţia publică. Stanley Wells nu a fost deranjat de întâmplarea tipic românească şi a glumit chiar, mulţumindu-le oamenilor de afară pentru primirea entuziastă a cărţii lansate astăzi la Craiova.

Shakespearologul Stanley Wells (foto stânga) şi Paul Edmondson nu au fost deranjaţi de huiduielile din faţa Teatrului



Reprezentanţii primăriei susţin că totul a fost legal, având în vedere că cele două manifestări s-au desfăşurat în locaţii diferite. „Nu aveam bază legală să le refuzăm desfăşurarea protestului în faţa Teatrului atât timp cât manifestarea culturală era în interior. Ne pare însă rău pentru situaţia creată”, a spus Iulia Mladin, reprezentanta primăriei.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite