Mutările de la Spitalul Filantropia agită spiritele printre medici. "Plec de aici doar dacă mă scoate cu macaraua!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această dimineaţă, muncitorii cărau mobilierul din Ambulatoriul Spitalului Nr. 2. Foto: G.P.
În această dimineaţă, muncitorii cărau mobilierul din Ambulatoriul Spitalului Nr. 2. Foto: G.P.

Mai mulţi medici dintr-un corp al Spitalului Filantropia refuză să se mute pentru a face loc birourilor directorilor. Doctorii spun că procesul de reorganizare este ilegal şi că afectează pacienţii.

Mai mulţi doctori din clădirea de pe strada Calea Severinului a Spitalului Nr. 2 sunt revoltaţi că directorii vor să îşi aşeze birourile în cabinetele de consultaţii. "Vor fi afectaţi pacienţii, pentru că unde trebuie să ne mutăm noi, în Clinica Medicală II şi III de lângă fosta Curte de Apel, nu putem face explorări funcţionale şi electrocardiograme, astfel că trebuie să îi trimitem într-un alt corp. Îi punem pe drumuri şi sunt unii care au probleme cu tensiunea, cu inima. În clădirea unde ni se cere să ne mutăm nu avem condiţiile necesare", a declarat medicul internist Doina Iordache.

"Am pus din banii mei gresie"

Cadrele medicale mai spun procesul de reorganizare al spitalului este ilegal. "Nu are avizul Ministerului Sănătăţii şi al Consiliului Local, deci este ilegal. Eu nu plec de aici decât dacă mă scoate cu macaraua. Am investit bani să fac îmbunătăţiri, am pus din banii mei gresie, am cumpărat mobilier, acum ce facem, le lăsăm aici?", a adăugat doctoriţa Mihaela Tătaru - Abagiu, fost manager al Spitalului Nr. 2. Conducerea unităţii spune că nu este nimic ilegal în reorganizarea spitalului. "Am purtat discuţii cu ceilalţi medici şi au înţeles situaţia, nu s-a ajuns la niciun scandal. Acolo unde se vor muta, dacă asta e nemulţumirea, le vom pune şi noi gresie şi le vom lua mobilier, ca să nu mai fie probleme", a declarat asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul Spitalului Municipal Filantropia, care a precizat că a purtat discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în acest scop. "Au fost de acord, pentru că vinerea trecută am fost la minister să discutăm pe această temă şi au înţeles situaţia. Urmează să primim avizul scris", a completat managerul unităţii.

La Spitalul Municipal Filantropia au început mutările între secţii, în cadrul procesului de reorganizare iniţiat de directori în acest an. Potrivit conducerii instituţiei, birourile personalului administrativ se vor tranfera în ambulatoriul de pe strada Calea Severinului, iar cabinetele în clădirea de pe Calea Severinului, unde se află Clinicile Medicale II şi III. În această dimineaţă, muncitorii deja s-au apucat de lucru şi au început să transporte mobilierul din ambulatoriu, pentru a face loc birourilor directorilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite