Cum s-a convertit o musulmană la creştinism: "Să nu dea Domnul să mai treacă cineva prin suferinţa mea!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nafia Drăghici a suferit două intervenţii chirurgicale.
Nafia Drăghici a suferit două intervenţii chirurgicale.

După ce a trăit o viaţă în religia islamică, Nafia Drăghici, operată pe creier, s-a botezat la creştinism. Femeia spune că viaţa i s-a luminat, de când L-a cunoscut pe Dumnezeu.

Povestea Nafiei Drăghici (37 de ani), din Craiova, este cutremurătoare. Provenită dintr-o familie de musulmani, femeia s-a îndrăgostit de un oltean creştin, Ion Drăghici. S-au iubit din prima clipă şi, în cele din urmă, şi-au întemeiat o familie.

Craiova

Era împlinită, spune Nafia, iar viaţa părea să-i rezerve doar bucurii: fusese admisă la Facultatea de Drept, avea un băiat "cuminte-foc" şi se înţelegea de minune cu soţul. "La noi în casă a fost dintotdeauna armonie, linişte, îngăduire", mărturiseşte femeia. Lovitura a venit anul trecut, o dată cu diagnosticul necruţător pus de medicii din Craiova: adenomocarcinom la nivelul uterului, adică o formaţiune canceroasă care se dezvoltase în această zonă. A fost operată, iar uterul şi ovarele extirpate. După câteva serii de citostatice, când lucrurile începeau să se aşeze, medici i-au depistat o tumoră uriaşă, pe creier. Dimensiunea, 8 centimetri. A fost operată pentru a doua oară, de data aceasta la Bucureşti. Intervenţia a fost cu riscuri fatale, după cum au spus neurochirurgii.

Nafia Drăghici a fost suferit două intervenţii chirurgicale.

Nafia a scăpat cu zile şi de această încercare. Experienţa cumplită nu a îngenunchiat-o. Deşi, după operaţie, a zăcut la pat, aproape fără suflare, femeia mărturiseşte că aşa l-a descoperit pe Dumnezeu. "La un moment dat, nu se mai putea ridica, nu putea vorbi, era terminată. Ne pierduserăm toate speranţele. Am chemat preotul, care i-a citit rugăciuni, şi astfel s-a făcut creştină. Am plâns atunci, şi eu, şi ea", ne-a povestit soţul acesteia. Nafia are pereţii acoperiţi de icoane şi recunoaşte că nu trece zi fără să se roage. "Cred în Dumnezeu şi fac rugăciuni în fiecare clipă. Fără El, cine ştie ce mi s-ar fi întâmplat. Ce e mai rău...  Pe lângă ajutorul unui bioterapeut, ştiu că Cel de Sus m-a ajutat enorm. Să nu dea Domnul să treacă cineva prin suferinţa mea! Asta mă rog", a adăugat Nafia, cu ochii înlăcrimaţi. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite