Mititelu iese la atac: prezintă dovada datoriei de 999.000 de euro a lui Stoica pentru transferul la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transferul în Ghencea al fostului căpitan al Universităţii Craiova l-a supărat pe finanţatorul alb-albaştrilor, care aruncă în faţă clauza din contractul jucătorului semnat înainte de plecarea la Al-Ettifaq.

Deşi a fost acuzat de „lipsă de onoare“ şi ameninţat cu plata despăgubirilor de aproape un milion de euro convenite pentru a primi, în iarnă, acceptul de transfer în Arabia Saudită, Dorel Stoica a semnat cu Steaua.

Fundaşul de 32 de ani a ales să lucreze cu Victor Piţurcă şi spune că nu putea aştepta la nesfârşit o ofertă de la Craiova. „Ce era să fac, să vin să mă rog de ei?! Să-l aştept pe domnul Mititelu? Steaua s-a mişcat mai repede. Dacă nu mai am loc de muncă «afară», ce să fac, să mă apuc de furat? Era normal să-mi caut altă destinaţie. Trebuie să trăiesc şi eu“, a spus Dorel Stoica pentru sport.ro.

Patronul Ştiinţei a ieşit însă la atac şi flutură clauza din contractul jucătorului care îi poate aduce o sumă importantă în buzunar. „Există o convenţie clară, prin care Dorel şi-a dat acordul ca, dacă până în decembrie 2013 semnează cu o altă echipă din ţară, să plătească o sumă de bani ca despăgubire“, a tunat Adrian Mititelu.

Steliştii au însă soluţia pentru a-l contracara pe Mititelu, conform unor surse din cadrul clubului: mizează pe ajutorul comisiilor LPF şi pe faptul că lui Stoica i se îngrădeşte dreptul la muncă garantat de Constituţie. „Dorel va fi al Stelei! Clauza de care vorbeşte Mititelu ia dreptul jucătorului la muncă. Fotbaliştii nu sunt sclavi“, a fost replica lui Gigi Becali, finanţatorul Stelei.

image

Conducerea Universităţii Craiova a dat publicităţii astăzi convenţia semnată cu Dorel Stoica în 27 decembrie 2009 (foto sus), prin care acesta se obligă, pentru a juca liber în străinătate, să plătească despăgubiri în cazul în care va mai evolua la altă echipă în ţară până la 31 decembrie 2013.

Conform convenţiei, Stoica va trebuie să dea Universităţii 999.000 de euro, în termen de cinci zile de la data legitimării sale la noul club. Actul semnat în trei exemplare a fost înregistrat la LPF în data de 3 februarie 2010.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite